• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Arınçtan BBCye kınama
18 Haziran 2013 Salı 09:23

Arınç'tan BBC'ye kınama

Başbakan Yardımcısı Arınç, "A Haber televizyonunda verdiğim röportaj BBC tarafından sözün bağlamından çıkartılarak farklı bir şekilde kullanılmıştır. Bu tutumu kınıyorum" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, dün A Haber televizyonunda verdiği röportajın, BBC tarafından amacından ve sözün bağlamından çıkartılarak farklı bir şekilde kullanıldığını, haberin veriliş şeklinde, sanki hükümet protestoları bastırmak için orduyu ve tüm güçlerini kullanacakmış gibi yanlış bir algı oluşturulduğunu belirterek, BBC'nin bu tutumunu kınadı.

Arınç, konuyla ilgili BBC Genel Yayın Yönetmenliğine bir yazı gönderdi.

Başbakan Yardımcısı Arınç, BBC'ye gönderdiği yazıda, "A Haber televizyonunda verdiğim röportaj BBC tarafından amacından ve sözün bağlamından çıkartılarak farklı bir şekilde kullanılmıştır. Haberin veriliş şeklinde, sanki hükümet protestoları bastırmak için orduyu ve tüm güçlerini kullanacakmış gibi yanlış bir algı oluşturulmuştur" ifadelerini kullandı.

Konuşmasının o bölümünde hükümetin kanundan doğan haklarını sıraladığını belirten Arınç, şu sözleri kullandığını aktardı:

"AK Parti hükümetinin ne olağanüstü hal yapma düşüncesi olabilir ne de başka bir şey. Biz Türkiye'de her şeye hakimiz. Hükümetimiz her şeyi kontrol altında tutar ve her kanunsuz fiilin faillerini ortaya çıkarır, hesabını sorar. 20 sene devam eden olağanüstü hali, hükümetimizi kurduk 12 gün sonra bitirdik. Tekrar böyle bir şeyi, ne uygulamaya niyetimiz ne kararımız var. Elimizdeki tüm yetkiler bu olayları bastırmamız için yeter. Bizim kolluk kuvvetlerimizin görevleri bellidir. Bir yerde toplumsal bir olay meydana geldiğinde valilerimiz bölgede asayişi sağlamakla sorumludur. Önce polisleri, arkasından jandarma güçlerini kullanırlar. Eğer olaylar yayılırsa valilerimizin isteğiyle oradaki askeri güçler de bu huzurun sağlanması için kullanılabilir. Bunu farklı algılamamak lazım. 5442 sayılı Kanunun valilere verdiği yetkiler sonuna kadar kullanılır ve valilerimiz asayişi temin ederler."

Konuşmasında hükümetin kanundan doğan haklarını sıralarken “valilerimizin isteğiyle oradaki askeri güçler de bu huzurun sağlanması için kullanılabilir” sözlerinin yanlış anlaşılmaması gerektiğinin ısrarla altını çizdiğini belirten Arınç, "Ancak BBC konuşmamın bir bölümünü yok sayıp haberi başka amaçla oluşturmuş çok yanlış bir algının oluşmasına neden olunmuştur. Bu haberin düzeltilmesini bekliyor ve Gezi Parkı olayları başladığından beri BBC'nin yanlı haber anlayışının bir örneği olan bu tutumu kınadığımı ifade ediyorum”  açıklamasına yer verdi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA