• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Arınça suikast girişiminin perde arkası
22 Aralık 2009 Salı 10:04

Arınç'a suikast girişiminin perde arkası

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a suikast girişimi süphesiyle bir binbaşı ile bir albayın gözaltına alınması gündeme bomba gibi düştü.
Ankara Emniyeti'ne 19 Aralık Cumartesi günü telefonla gelen ihbarla başlatılan operasyon nefes kesen bir süreç izledi. İhbarda, Arınç'ın ikamet adresinde şüpheli iki otomobilin bulunduğu belirtildi. Araç plakalarının da verilmesi üzerine Terörle Mücadele ekipleri harekete geçti. Çukurambar semtinde biri Genelkurmay'a ait, diğeri kiralanmış 06 HB... ve 06 LJY... plakalı iki aracın etrafı sarıldı. Yapılan kimlik kontrolü sırasında ellerindeki notu imha etmeye çalışan şüpheliler İstihkam Binbaşı İbrahim G. ve Topçu Albay Erkan Y. B. gözaltına alındı. Bu sırada polis ile subaylar arasında küçük çapta arbede yaşandı. Polis, Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görevli olduğu anlaşılan subaylarda ele geçirilen 'not'taki şifreyi çözdü. Bilgi notunun kurtarılan bölümlerinde, "1424 cadde Feza A..." yazıyor. Feza A. şifresinin Bülent Arınç'ın ikamet ettiği Feza Apartmanı'nı gösterdiği anlaşıldı. Subayların Ergenekon sanığı Muzaffer Tekin ile irtibatları olduğu iddia edildi. İddia derinlemesine araştırılıyor.
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a yönelik suikast iddiaları kamuoyunu sarstı. Edinilen bilgiye göre her şey, Ankara Emniyeti Terörle Mücadele birimlerine 19 Aralık Cumartesi günü telefonla gelen ihbarla başladı. İhbarda, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın ikamet adresinin çevresinde bir süreden beri şüpheli araçlar dolaştığı, o gün de aynı yerlerde iki aracın bulunduğu belirtildi. Araç plakalarının da verilmesi üzerine TEM Şube ekipleri, harekete geçti. Çukurambar semtinde yapılan çalışmalar sonucunda 06 HB... plakalı araç 1425. Cadde üzerinde park halinde bulundu. Polisler, 06 LJY... plakalı diğer aracın, bu aracın yanına geldiğini fark etti. 11. Ağır Ceza Mahkemesi nöbetçi cumhuriyet savcısının talimatı ile araçların etrafı sarıldı. Yapılan kimlik kontrolünde otomobilde bulunanların Genelkurmay Başkanlığı'nda görevli İstihkam Binbaşı İbrahim G. ve Topçu Albay Erkan Yılmaz B. olduğu tespit edildi. Bu arada, olay yerine kendisini asker kişilerin komutanı olarak tanıtan ve Genelkurmay Seferberlik Tetkik Kurulu bölge başkanı olduğunu beyan eden Albay Yusuf Akal ile Ankara Merkez Komutanlığı'ndan görevliler geldi. Yapılan incelemeler sonucunda Arınç'ın '1424. Cadde No:..' adresinde ikamet ettiği ve araçların bulunduğu yerin buraya çok yakın olduğu anlaşıldı. 06 BH 9712 plakalı aracın E.Y.B. tarafından oto kiralama ofisinden temin edildiği, 06 LJY... plakalı aracın ise TSK'ya ait olduğu tespit edildi. Binbaşı İbrahim G. ve Albay Erkan Yılmaz B. gözaltına alındı. Bu arada, subayların üzerinde bulunan '1424 Cadde Feza A...' yazılı bir notu yok etmeye çalıştıkları ileri sürüldü. Bu adresin, Bülent Arınç'ın oturduğu eve ait olduğu belirtildi. 11. Ağır Ceza Mahkemesi nöbetçi Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgin'in talimatıyla, şüpheli subayların ikametlerinde yapılan baskınlarda da bilgisayar ve dokümanlara el konulduğu belirtildi. Edinilen bilgilere göre, soruşturma, Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görev oldukları tespit edilen şüphelilerin, 'keşif-gözetleme yaptıkları' tespiti üzerinde yürütülüyor. Bu arada, subayların araç ve evlerinde yapılan aramalarda çok sayıda dokümana ulaşıldığı belirtildi. Subayların bugün adliye sevk edilmesi bekleniyor. İki subayın Ergenekon sanığı Muzaffer Tekin'le irtibatlı olup olmadığı da araştırılıyor.

Bülent Arınç, gelişmeler üzerine dün Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir'le görüştü. Özdemir, suikast iddiaları üzerine başlatılan soruşturmada gelinen aşamayla ilgili bilgi vermek için Başbakanlık binasına geldi. Arınç, önceki gün partisinin Manisa'daki İl Danışma Meclis toplantısında üstü kapalı olarak konuya değindi. Arınç, "Sayın Baykal ve Bahçeli'ye sesleniyorum: AK Parti'yi hedef gösteriyorsunuz. Siz bizi 'vatan haini' olarak gösteriyorsunuz. Hedef gösterdiğiniz insanlar zarar görürse mutlu mu olacaksınız?" demişti.

Şener Eruygur, Arınç'ın annesinin evini aratmıştı

Eski Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Şener Eruygur, 2007 yılında Bülent Arınç'ın annesinin Manisa'daki evinin aranması talimatını vermişti. Dönemin Manisa İl Jandarma Alay Komutanı Albay Erdal Sarızeybek, jandarmanın görev sahası dışında olan şehir merkezindeki baskını "Ya Gazi Paşa Duyarsa" isimli kitabında şöyle anlatmıştı: "Bazı evlerde irticai faaliyetler yapıldığına dair istihbarat geldi. Harekete geçtik. Çünkü ev Arınç'ın annesinin eviydi. Arama izni için mahkemeye başvurduk. Bekleme esnasında Arınç, bizi telefonla aradı. İlk gün telefona çıkmadım. Orgeneral Şener Eruygur olayla bizzat ilgilendi. Olayın takipçisi oldu. Eruygur, arama olmasa da Arınç'ın annesinin evinin çevresinden ayrılınmaması talimatı verdi."

Cemil Çiçek: Soruşturma ibret alınacak şekilde sonuçlandırılmalı

Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, soruşturmanın başkalarına ibret olacak şekilde sonuçlandırılması gerektiğini söyledi. Çiçek, dün yapılan Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, "Bülent Arınç'a suikast girişiminden bahsediliyor. Bu yönde size gelen bir bilgi var mıdır?'' sorusu üzerine Çiçek, konunun Bakanlar Kurulu'nun gündemine geldiğini anlattı. Cemil Çiçek, "Kendisi (Arınç) Bakanlar Kurulu'nda konuyla ilgili bilgi verdi. Bu konu önemlidir ve yargı da zaten olaya el koymuştur. Olayı bütün yönleriyle araştıracak, soruşturacak ve netleştirecek olan yargı makamlarıdır. Suçu kim işliyorsa, yargı onun üzerine gider. Suç işleme noktasında da kimsenin bir imtiyazı olamaz. Kendisine Anayasa'nın ve yasaların vermediği bir görevi onun dışına çıkarak yapmaya çalışmak hukukumuz açısında kabul edilemez. Bu suç teşkil eder. Arzumuz, beklentimiz, bunların ibret-i müessir olacak tarzda bir an evvel sonuçlanıp karara bağlanmasıdır." dedi.

ZAMAN
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA