• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Arınç, Köşkte de takip edilmiş
10 Ocak 2010 Pazar 17:53

Arınç, Köşk'te de takip edilmiş

Bülent Arınç'ın evinin önünde iki subay yakalanmadan 3 gün önce askeri kimlik taşıyan bir kişinin
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a yönelik suikast iddiası üzerine başlatılan soruşturma genişletiliyor.

Arınç’ın evinin önünde 23 Aralık’ta iki subayın gözaltına alınması olayından üç gün önce 20 Aralık’ta Yalova’daki TBMM Tesislerinde benzer bir olay yaşandığı ortaya çıktı.

Arınç’ı izledikleri iddiasıyla iki üst rütbeli subayın 23 Aralık’ta gözaltına alınması 20 Aralık’ta Yalova’da yaşanan ‘tarassut’ olayını önemli hale getirdi. Arınç’ın sık sık ziyaret ettiği TBMM’ye ait Termal Tesisleri fotoğraflarken yakalandıktan sonra askeri kimliğini göstererek serbest kalan kişinin, yakalanması için Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı çalışma başlattı.

TESİSLERİN BEKÇİSİ ŞÜPHELENDİ

Edinilen bilgiye göre 20 Aralık 2009 Pazar günü Atatürk Köşkü’nün bekçisi TBMM’ye ait Termal Tesislerin ve etrafındaki araçların fotoğraflarını çeken bir kişiden şüphelenerek görevlilere bilgi verdi.

Koruma polisleri tarafından bir süre alıkonulan şüpheli kişi üzerindeki askeri kimliği göstererek gözaltına alınmaktan kurtuldu. 1.80 boylarında kot pantolonlu, bereli esrarengiz şahıs daha sonra tesislerin yanında bulunan bir cafeye girdikten sonra izini kaybettirmeyi başardı.

ASKERİN ROBOT RESMİ ÇİZDİRİLDİ

Görevlilerin o gün için üstlerine bildirmedikleri olay 23 Aralık günü Arınç’ın evinin önünde iki subay gözaltına alınınca önem kazandı.

Termal Tesisleri sık sık ziyaret eden Bülent Arınç’ın evinin etrafından izleme yaptıkları iddiasıyla iki üst düzey subayın gözaltına alınması ile bu olay arasında bağlantı olabileceğinin değerlendirilmesi üzerine olaya Yalova Cumhuriyet Savcılığı el koydu.

Atatürk Köşkü’ndeki görevli bekçi ile şüpheli şâhısa kimlik sorgusu yapan personelin ifadesi alınarak robot resim çizdirildi. Tesisin ve etrafındaki ticari işletmecilerin kamera kayıtları incelemeye alındı. O saatte bölgedeki baz istasyonlardan sinyal alan cep telefonları tek tek incelemeye alınarak şüpheli şahsın kimliği tespit edilmeye çalışıldı.

BİZ DE GÜLÜP GEÇMEK İSTERDİK

Darbe Karşıtı 70 Milyon Adım Koalisyonu üyesi bir grup Bülent Arınç’a yönelik suikast iddiasıyla iki subayın gözaltına alındığı 24. Cadde de toplanarak basın açıklaması yaptı.

Grup adına konuşan Tekin Gayretli, “bu devirden sonra darbe olmaz” diyebilmeyi çok istediklerini, Darbe Günlüklerinin kurmaca, ıslak imzanın sahte olduğuna inanmak istediklerini söyledi.

“Kafes Planı haberlerinden korkanlara bugüne kadar bir tane gayri müslimin burnu mu kanamış!” diye çıkışmak istediklerini belirten Gayretli, “Bülent Arınç’a suikast mı? Suikast yapacak adam mı bulamadılar haa haaaaa diye gülüp geçmek isterdik” dedi.

PATRİK'E DOKUNDURTMAYIZ

Darbelere Karşı 70 Milyon Adım Koalisyonu adı altında Fener Rum Patrikhanesi önünde toplanan bir grup “Hiç kimse patrikhaneye, Bartholomeos’a dokunamayacak” eylemi yaptı.

Türkçe ve Rumca “Bütün halklar kardeştir” yazılı pankartlar taşıyan grup “Biz özgürlük, tüm ezilenler, tüm dini gruplar, tüm azınlıklar, tüm diller ve siyasi görüşler için özgürlük istiyoruz. Rum kardeşlerimizin içi rahat etsin. Biz varız, halkların kardeşliği var” dedi.

(star gazete)
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA