• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Arınç: Köşk adayımızı belirledik
13 Haziran 2014 Cuma 11:32

Arınç: Köşk adayımızı belirledik

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, televizyonların Ankara temsilcileri ile bir araya geldiği toplantıda açıklamalarda bulundu. Arınç, Cumhurbaşkanlığı seçiminde AK Parti'nin göstereceği aday hakkında 'İstişare sürecini tamamladık, bu konuda karar vermiş gibiyiz' ifadesini kullandı.

 

Arınç'ın açıklamalarından satır başları:

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

Meclis anayasa gereği tatile girecek, cumhurbaşkanlığı için müracaatlar başlayacak. Çok maddeli kanun tasarıları var, çalışmalarımız var. Tatil için 1 Temmuz'u bulacak gibiyiz. Adaylar ilk günden ortaya çıkabilecek. Hepinizin yüzde 90 şu olabilir dediğinizi biliyorum ama Ak Parti adayını açıklamak için acele etmedi. 2 nokta var. İstişare sürecini tamamladık, bu konuda karar vermiş gibiyiz. Muhalefetin adayının kim olacağı önemlidir. Çatıda aday arayışlarını sürdürüyorlar.

Bu çabaları bir noktada anlayışla karşılamak lazım. Her partinin gönlünce geçerek oy vermek isteği oluşturmak onlar açısından mümkün olmadı. Her gün 3-4 kapı çalınıyor, somut bir aday yok. Onlar çalışsın, önemli olan bizim adayımızın kim olacağı değil, adayımız belli gibi. Neredeyse Ramazan'ın ilk günü aday açıklanacak gibi, bunda da bir hayır vardır.

REHİNELER HAKKINDA AÇIKLAMA

Musul'da yaşanan olaylara odaklandık. Bu yurttaşlarımızın bir an önce sağ salim Türkiye'ye ulaştırılmasını diliyoruz. Böyle bir olay karşısında Türkiye'de bir refleks oluştu bu çok sevindirici. Bizler kendi aramızda bazen birbirimize kızabiliyoruz, eleştirilerde bulunabiliyoruz. Sadece muhalefet olarak demiyorum.

BDP de HDP de sorumlu açıklamalarda bulundular, bunlar sevindiricidir. Ama Musul olayında herkes birlik oldu. Meclis'te de Dışişleri bakanımıza eleştiride bulunuldu ama genel olarak tek amaç yurttaşlarımızın kurtarılması istendi. Sabah itibariyle sizlere müjdeli bir haberim yok. Bir takım görüşmeler yaptım ama olumlu gelişmeler var. Çok hassas davranıyoruz. Örgütü biliyoruz, adını biliyoruz, amacı biliyoruz.

Türkiye'nin çabalarını sekteye uğratmamalıyız, çok. Kırılganlık devam edebilir, karşımızda bir devletle konuşmak görüşmek noktasında değiliz. Bu örgütü etkileyebilecek unsurların çok hassas bir şekilde devrede olması gerekir. Devletimiz bu çabayı gösteriyor. Kandil'de herkes dua etti, dua manevi bir araçtır.

Bir hükümet ne yapması gerekiyorsa fazlasını yapıyor. Bu kardeşlerimizi kucaklayacağız inşallah.

Şoförlerimizin de emin bir yerde olduğunu biliyoruz. Araçlarına binip geri gelecek konumda değiller.

Serbest bırakıldıklarına karşı bilgiler ama doğrulayacak değilim. Rehin olan yurttaşlarımız şu ana kadar kendilerine hiçbir fena muamelelerde bulunulmuyor, küçük yavrularımız da var emin yerdeler. Emin bir yerdeler. Hiç olmazsa bunu bilmek de bizi mutlu ediyor.

IRAK'TAKİ VATANDAŞLARIMIZIN TAHLİYESİ

Kürt bölgesinden 100 bin yurttaşımızın diğer bölgelerde 20-25 bin yurttaşımızın bulunduğunu biliyoruz.

Yurttaşlarımızın güvenli tahliyesi açısından tüm temaslar sağlandı. Irak merkezi yönetimi tarafından ek uçak seferlerine izin verilmesi gerekiyor. Karayolundan güvenli seyahat açısından verilen istikametlerin kontrol edilmesi gerekiyor. Vatandaşlarımızın burnunun dahi kanamasını istemeyiz.

BAYRAK İNDİRME OLAYI

Hepimizi yürekten yaralayan bir. Bir sefilin bayrağımızı indirmesiyle büyük bir reaksiyon oluştu. Türkiye'de çok büyük bir kenetleme oldu, bu eylemi herkes reddetti. Bu konuda çok ileri sözler söyleyenler de oldu. Benim konuşmamı Kılıçdaroğlu büyük ölçüde çarpıttı, bu konuya tekrar dönecek değilim. Hükümetimizin ve güvenlik güçlerinin kontrolü altındadır.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA