• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Arınç, kadınlar günü programına katıldı
08 Mart 2014 Cumartesi 14:25

Arınç, kadınlar günü programına katıldı

Arınç, Türkiye'nin dünyada en çok anma ve kutlama günü olan bir ülke olduğunu belirterek, "365 günün 126 gününü tatilde geçiren bir ülke başka yerlerde yok" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye'nin dünyada en çok anma ve kutlama günü olan bir ülke olduğunu belirterek, "365 günün 126 gününü tatilde geçiren bir ülke başka yerlerde yok" dedi. 
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, eşi Münevver Arınç ile birlikte, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle AK Parti Meram İlçe Teşkilatı'nın düzenlediği programa katıldı. Bir otelde gerçekleşen programda konuşan Başbakan Yardımcısı Arınç, anma ve kutlama günlerinin çok olduğunu belirterek, "Bugün içerisinde söylenecek şeyler bence ideolojik şeyler olmamalı. Çünkü buna benzer çok sayıda böyle günler var. Türkiye’de hemen hemen her güne bir kutlama düşebiliyor. Dünyada en çok anma ve kutlama günü olan bir ülkeyiz. Artık siz iyi mi kötü mü karar verin. 365 günün 126 gününü tatilde geçiren bir ülke başka yerlerde yok. Biz aslında çalışmak zorundayız. Bu kadar uzun tatil günlerinde anma günleri de oluyor, her şeyin yerinde ve yeterince olması gerektiğini düşünüyorum” dedi. 
Kadınların toplumdaki öneminden bahseden Arınç, “Toplumu doğuran kadınlarımızın her zaman saygıya layık olması, layık olduğu yeri bulması, elinden tutulması, kendisine pozitif ayrımcılık yapılması ve toplumdaki saygınlığı konusunda bütün engellerin kaldırılması gerekiyor. Toplumda süreç içerisinde kadınların yeri o kadar genişledi ve arttı ki, en son Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, profesör, hakim, öğretmen ve diş hekimlerinden çok sayıda yer alan kadınlarımız var” şeklinde konuştu.
AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı ise konuşmasında, parti çalışmalarına değindi. Samancı, "Biz AK Parti olarak her zaman demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğünü temel alıp ve bugüne kadarda insan odaklı hizmetler ürettik. Ama bu gün insanların beyinlerine ipotek yapmak isteyen o örgütsel yapının içerisinde maalesef kadınlarımız da var. Onlara buradan sesleniyorum; şöyle ellerinin arasına kafasını koysunlar ve bir daha düşünsünler ve bu tuzağın içerisinde yer almasınlar. Bu millet her zaman olduğu gibi daima millet diyen, daima hizmet diyen partimizde birleşeceklerdir" dedi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise, kadınların başarılarıyla çalışma hayatında yer aldıklarını söyledi. Akyürek, "Eğitim hürriyetinden, çalışma hürriyetinden, sosyal ve siyasal alanda bulunma hürriyetinden mahrum olan kadınlarımızın gelinen noktada son derece mutlu olduklarını biliyorum. Kadınlarımız başarıları ve çalışkanlıklarıyla hayatımızın her alanında varlar. Meram Belediye Başkan Adayımız Fatma Toru hanım da harita mühendisi olması yönüyle şehrimizin gelişmesine önemli katkılarda bulunacaktır. Şehrimizde görev yapacak olan bir kadın adayımızın şehrimizin estetik görümüne olumlu katkı sağlayacaktır" diye konuştu. 
AK Parti Meram Belediye Başkan Adayı Fatma Toru da, hizmet etme aşkında kadın erkek ayrımının yapılamayacağını kaydetti. Toru, "Bilginin, tecrübenin ve yaşadığı şehre hizmet etme aşkının kadını erkeği olmaz. Kadın ruhunun, kadın duyarlılığının ve duygusal zekasının olmadığı bir siyaset eksik ve sakat bir siyasettir. Belki bizim sırtımızda top mermisi yok ama tarihi kadınlarımızda olan Anadolu aşkı, vatan sevgisi bizlerde de var. Onları o zaman o cepheye gitmesini sağlayan hangi güç ise bizim de belediye başkanı adayı olmamızı sağlayan güç aynısıdır" şeklinde konuştu.
Program sonunda Meram Belediye Başkan Adayı Fatma Toru, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a çift başlı kartal desenli bir kilim hediye etti. 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA