• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Arınç: Geri dönecek noktada değiliz
03 Mart 2013 Pazar 09:29

Arınç: Geri dönecek noktada değiliz

Başbakan Yardımcısı Arınç, İmralı tutanakları ile ilgili "Böyle bir olay karşısında geri dönecek noktada değiliz" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı tarafından düzenlenen Bursa Teşkilat İçi Eğitim Programı'nda, ''çözüm süreci''ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Abdullah Öcalan'ın idamdan kurtulmuş, ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum bir kişi olduğunu hatırlatan Arınç, ''İsterseniz '30, 40 bin kişinin katili' deyin, isterseniz başka sıfatlar bulun, ama kendi seven kitleleri içinde halen önemli bir merkez, önemli bir aktör olarak bulunuyor'' diye konuştu.

Arınç, akıllı, iş yapmayı isteyen bir hükümetin, elindeki fırsatları iyi değerlendiren bir hükümet olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
''Cezaevinde, İmralı'da ömrünü geçirmekte olan bir kişi, olumlu yönde etkilenip, onun da talimatlarıyla olumlu bir sonuç alınabilecek noktaya gelirsek, bundan Türkiye fayda görür. Bu imkanı denememiz lazım. Başladı ve şimdi ikinci heyet gitti, dün de bazı gazetelerde, bazı şeyler yayınlandı. Paris'te ortaya çıkan olay, Türkiye'de lokal olarak bazı yerlerde askerimize ve polisimize saldırılar ve şimdi de bir gazetede bu tutanakların yayınlanmış olması, hepsi beklenen, muhtemel, bu yola çıkınca karşı karşıya geleceğimizi beklediğimiz olaylardır. Hiçbirimiz şaşırmadık, Allah beterinden saklasın. Ama böyle bir olay karşısında, geri dönecek noktada değiliz."

Bu süreci engelleyenler bulunacağını söyleyen Arınç, "Tek bir kişi veya bir grup yok karşımızda yedi düvelle bu işi mücadele ederek çözmek istiyoruz'' dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA