• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Arınç, Bülent Koşmazın cenaze törenine katıldı
21 Haziran 2014 Cumartesi 14:54

Arınç, Bülent Koşmaz'ın cenaze törenine katıldı

Başbakan Yardımcısı Arınç, eski TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Manisa Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Koşmaz'ın cenaze törenine katıldı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, eski Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Manisa Ticaret Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Koşmaz'ın cenaze törenine katıldı.

Uzun bir süredir tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde dün vefat eden Koşmaz için Manisa Hatuniye Camisi'nde öğleyin cenaze namazı kılındı.

Cenaze namazına, Koşmaz'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra Başbakan Yardımcısı Arınç, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa milletvekilleri, Manisa Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, İl Jandarma Komutanı Albay Bülent Mercan, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, TOBB Yönetim Kurulu üyeleri, iş adamları ve vatandaşlar katıldı.

Arınç, cenaze töreninde Koşmaz'ın eşi Saadet Komaz, kızları Sedef Koşmaz Çobanoğlu ve Gökçe Çiçek Mitic ile damatları Utku Çobanoğlu ve Mischa Mitic'e başsağlığı dileğinde bulundu.

Koşmaz'ın cenazesi, kılınan namazın ardından Çatal Mezarlığı'ndaki aile kabristanında toprağa verildi.

"Gençlik yıllarından beri arkadaşımdı"

Bu arada, Arınç, cenaze namazı öncesi bir süre istirahat ettiği Anemon Otel'de gazetecilere yaptığı açıklamada, Bülent Koşmaz ile gençlik yıllarından beri çok sevdiği arkadaşı olduğunu ifade etti.

Koşmaz'ın inançlı, ahlaklı, Manisa için büyük hizmetler yapmış biri olduğunu ve uzunca bir süredir rahatsızlığının olduğunu bildiğini dile getiren Arınç, vefatının kendisini çok üzdüğünü, ölüm haberini alır almaz bütün programını değiştirerek, ona karşı son vazifesini yerine getirmek üzere Manisa'ya geldiğini belirtti.

Arınç, Bülent Koşmaz'ın MTSO'nun kurulması ve gelişmesinde büyük katkısının olduğuna, aynı zamanda Türkiye'de sektörün öncüsü durumunda bulunan TOBB'da yönetim kurulu başkan yardımcısı gibi önemli görevler üstlendiğine işaret ederek, "Manisa'ya kazandırdıkları elbette çok önemliydi. Siyasi düşüncesiyle, fikriyle, aile hayatıyla da beraber olduğumuz bir arkadaşımızdı" dedi.

Koşmaz'a Cenab-ı Hak'tan rahmet, eşi Saadet Hanım'a, kızları, ailesi, akrabaları ve tüm Manisa'ya başsağlığı dilediğini ifade eden Arınç, şunları söyledi:

"Güzel bir hayat sürdü, çok başarılı bir insandı. Kendi iş hayatında başarılı olduğu kadar Manisa Ticaret Sanayi Odası'nın yıllarca başkanlığını yaptı. Odalar birliğinde çok önemli görevler üstlendi. Benim bildiğim 10 yıldan beri bu hastalığın elindeydi. Zaman zaman çok iyi oluyordu, işlerine ara vermeksizin devam ediyordu. Takdiri ilahi... Kardeşimizin vefatı Allah'ın bir emridir. İnşallah, Rabbim ona cennetinde en güzel yerler versin ve dostlarıyla birlikte cennetinde buluştursun."

Öte yandan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa'da gençlik yıllarından arkadaşı olan ve geçen ay ameliyat olan Ahmet Ege'yi de evinde ziyaret etti. 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA