• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Arınç: 28 Şubat mağduruyum
09 Mayıs 2012 Çarşamba 09:45

Arınç: 28 Şubat mağduruyum

Bülent Arınç, seçilmiş hükümete karşı yapılan 28 Şubat askeri darbesinin tüm açıklığıyla ortaya çıkarılmasını istedi...

Bülent Arınç, seçilmiş hükümete karşı yapılan 28 Şubat askeri darbesinin tüm açıklığıyla ortaya çıkarılmasını istedi...

TRT Haber'de yayınlanan 'Özel Gündem' programında konuşan Arınç, Bu konunun bizzat mağdurlarından birisi olarak, o günkü hükümette payı olan bir siyasetçi olarak, bir milletvekili, kendisi ve ailesiyle birlikte mağdur olmuş bir insan olarak, o sürecin Türkiye'de bir ibret vesikası olarak yargı tarafından ancak mutlu eder" dedi. Soruşturmanın hızlı sürmesi gerektiğini vurgulayan Arınç, yaşananların çok taze olduğunu dile getirdi.

Arınç şöyle devam etti: "Olayın canlı tanıkları halen konuşabilecek durumda. Sayın Demirel konuşmuyor belki ama Demirel'in dışında o süreci yaşayan herkes, bir tarafında bu şin neler olduğunu rahatlıkla anlatabilir Mesela bir rektör, bir profesör YÖK'te ne yaşandığını rahatlıkla bize söyleyebilir. Medyanın içerisinde bu darbeye teşvik eden ve alkış bugün kendi içinden de rahatlıkla konuşabilirler o gün parlamentoda olanlar ve en azından DYP ve Refah Partisi kanadında olanlar kendi partilerinin nelere maruz kaldığını çok iyi bilebilir MGK'da bulunan herkes, MGK toplantılarında ne konuşulmuştu, askerin tavrı ne olmuştu, Demirel'in tavrı ne olmuştu, 18 madde imzalanmış mı, imzalanmamış mıydı, bunun parlamentodaki görüşmelerinde kimler neler söylemişti. Bütün bunlar daha mürekkebi kurumamış şekilde duruyor.

Eyvah başkan olursa halimiz ne olur’ endişesi var

Arınç, Başkanlık sistemiyle ilgili ilginç değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'de kişilere indirgenen bir tartışma yönteminin bulunduğunu savunan Arınç, ''Bugün Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmasa, onun güçlü liderliği olmasa ve olası bir seçimde o seçilecek diye bazılarında bir endişe olmasa, rahatlıkla bu sistemi kabul edebilirler. Çünkü kendi liderlerine bakıyorlar, böyle bir ihtimal görülmediği için. On yıldan beri süregelen bir iktidar dönemine bakıyorlar, en azından 9,5 yılını başbakan olarak tamamlamış veya devam eden bir başbakan profilinde hep başarı görüyorlar, hep karizma görüyorlar, hep hakimiyet görüyorlar. 'Eyvah bir de başımıza yarın başkan olarak çıkarsa halimiz ne olacak' diye endişe edenler var'' ifadelerini kullandı.  BUGÜN

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA