• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Arapların yeni hedefi Liverpool
30 Eylül 2009 Çarşamba 01:27

Arapların yeni hedefi Liverpool

Arapların Manchester City ve Porstmouth ile başlayan İngiltere Premier Ligden takım alma sevdası tam gaz sürüyor
Suudi Prens Faisal bin Fahd Abdullah, Liverpool takımı için 350 milyon poundu gözden çıkardı.

İngiltere Premier Lig’de Manchester City, Porstmouth gibi kulüpleri satın alan Arap sermayedarların yeni hedefi mali kriz içindeki Liverpool. Suudi Prens Faisal bin Fahd bin Abdullah, kırmızı-beyazlı kulübün hisselerinin yüzde 50’si için 350 milyon poundu (558 milyon dolar) gözden çıkardı.
ABD’li iki ortağın sahip olduğu Liverpool’un uzun süredir ekonomik sıkıntılar yaşadığı biliniyordu. Tom Hicks ve George Gillett’in, kulübü 2007’de 218.9 milyon pounda satın almalarından bu yana fırtınalı bir işbirliği var. Hicks ve Gillett’ten hiçbiri hissesini diğerine satmak istemiyor. Ancak, ortaklardan George Gillett’in bu teklife sıcak baktığı öğrenilirken, diğer ortak Tom Hicks’in satışa karşı çıktığı gelen bilgiler arasında.

Gillett ile mutabakat yapıldı

Holding şirketi Fama ile F6 spor yatırımları şirketinin başkanı olan Prens Faysal, “245 milyon poundluk borçla uğraşan kulübün yüzde 50 hissesini satın almakla ilgileniyoruz. Üzerinde anlaşmanın yakın olduğu bu satın alma işleminin değeri 200 ile 350 milyon pound olabilecek” dedi. İngiltere Premier Ligi’nde cumartesi günü Hull City’yi 6-1 yenen ve üçüncü sırada bulunan Liverpool’dan konuyla ilgili açıklama yapılmadı. Fama’dan bir sözcü, “Prensin Liverpool’un Hull City’ye karşı oynadığı maçı izlediğini ve haftasonu, Suudi Arabistan’da bir spor akademisi kurulması için Liverpool ile anlaşma imzaladığını biliyorum” dedi.

F6’dan yapılan açıklamada da, Prens Faysal’ın, Liverpool’un ABD’li ortaklarından George Gillett ile mutabakat zaptı imzaladığı, buna göre Suudi Arabistan’da ve Körfez bölgesinde spor akademileri kurulmasının planlandığı belirtildi.

Körfez’in Premier Lig sevdası

Prens Faysal’ın Liverpool ilgisi, Körfez sermayesinin, İngiltere’nin en başarılı futbol kulüplerinin top koşturduğu İngiltere Premier Ligi’ndeki kulüplere olan sevdasının son örneğini teşkil ediyor. Geçen ay Birleşik Arap Emirlikleri’nden Süleyman El Fehim, Portsmouth kulübünü satın almayı tamamlamış, Abu Dabili Şeyh Mansur Bin Zayed El Nahyan da bir yıl önce Manchester City’yi satın almış ve Tayland Başbakanı Thaksin Shinawatra’nın kulüpteki kontrolüne son vermişti.

Şeyh Mansur, kulübü aldıktan sonra kadrosuna kattığı yeni oyuncular için 200 milyon dolardan fazla para harcamıştı. Dubai Şeyhi Muhammed Bin Raşid El Maktum’un da Avrupa’da tanınmış bir kulübü satın almakla ilgilendiği söylentileri ortalıkla dolaşıyor. Liverpool’un ortakları Hicks ve Gillett’in, ocakta kulübü borcu dahil 500 milyon pounda satmak için Körfez bölgesinden yatırımcılarla görüştüğü, ancak fiyat konusunda anlaşmazlık nedeniyle görüşmelerin başarısızlıkla sonuçlandığı kaydedildi.

Ağustosta Prens Faysal, yerel futbol kulübü Al-Hilal’ın internet sitesinde yaptığı açıklamada, F6’nın, birisi İngiltere’den olmak üzere Avrupa’dan iki futbol kulübünü satın almak için bir grup yatırımcıyla görüşmeler yürüttüğünü ifade etmişti.

Forbes dergisine göre, geçen yıl Liverpool’un değeri borcu hariç 1 milyar doları buluyordu. Bu haliyle Liverpool, Manchester United, Real Madrid ve Arsenal’dan sonra en değerli dördüncü futbol kulübü olma özelliği taşıyor.

Kaynak: Taraf
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA