• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Arap Baharı bölgeyi radikalleştirdi
07 Ağustos 2012 Salı 16:13

Arap Baharı bölgeyi radikalleştirdi

İsrail İstihbarat Teşkilatı MOSSAD'ın eski Başkanı Danny Yatom, "Arap baharının artık bir bahar olmadığını bölgeyi radikalleştirerek, İslamcıları iktidara taşıdığını" savundu.

AA muhabiriyle Tel Aviv'deki özel bürosunda görüşen MOSSAD'ın eski Başkanı Danny Yatom, Arap Baharı'na değindiği mülakatta, süreçte çok fazla insanın öldüğünü ve buna kendisinin bahar diyemeyeceğini söyledi. Sadece Suriye'de 20 bin kişinin öldüğüne vurgu yapan MOSSAD eski Başkanı, Libya'daki liberal hükümet dışında aşırı İslamcıların iktidara geldiğini kaydetti. Yatom, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Müslüman Kardeşler iktidar oldu. Bölge iyice radikalleşti. Esed gidince Suriye'de ne olacak kimse bilmiyor. Belki orada da Müslüman Kardeşler iktidara gelecek, belki de daha demokratik bir yapı iktidar olacak. Öngörüde bulunabilmek şu anda çok zor."

Esed artık kaybediyor, düşecek
Suriye'deki çatışmalara da değinen Danny Yatom, kesin bir tarih vermemekle birlikte Esed'in düşeceğini ileri sürdü.
Eski MOSSAD başkanına göre Suriye'den saldırı olmadığı müddetçe İsrail bu ülkeye müdahale etmeyecek. Ancak Yatom, Suriye'nin elinde bulunan kimyasal silahların Hizbullah'ın eline geçme ihtimalinin ortaya çıkması durumunda İsrail'in hava harekatıyla Suriye'yi vurabileceğini ileri sürdü.

Biz kendimiz İran'ı vururuz
İran'ın nükleer kapasitesi konusunda ise Danny Yatom, bu ülkenin sadece İsrail'in değil, dünyanın sorunu olduğunu ileri süren Yatom, "Ellerindeki füzeler Viyana'yı bile vurabilir. Türkiye de kapsama alanında doğal olarak. İran'ın füzeleri Türkiye için de tehdittir. Eğer bir gün kalktığımızda bu nükleer silahlara İran'ın sahip olduğunu duyarsak ne olacak, bu kolayca İsrail'in güvenliğini felç eder. Eğer İran'a bir müdahale olacaksa bunu İsrail mutlaka ABD ile birlikte yapmak zorunda. ABD, 'hala süre var, yaptırımların sonucunu bekleyelim' dedi. İran'a yeni ekonomik yaptırımlar başladı. Ama bu yaptırımlar da İran'ı nükleer silah yapma projesinden vazgeçirmez ve ABD İsrail'le ortak hareket etmezse biz kendimiz İran'ı vururuz" şeklinde konuştu.

Taner Aydın / AA

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA