• Konya13 °C

Lokman Koyuncuoğlu

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Aranıza mesafe koyun!

19 Şubat 2014 Çarşamba 12:10

Yaşadığımız süreçte olaylar sakinleşecek gibi değil. 30 Mart seçimleri milat olacak. Bu artık netleşti. 17 Aralık operasyonunu yapanlar kesin olarak hükümeti düşürme planı içindeler. Bunu yaparken de hiçbir ahlaki, insani değerler göz önüne almayacaklar. Her türlü, iftira, fitne, manipülasyon, yalan haber meşru artık. Yeter ki halk onlara inansın, Ak Parti’ye oy vermesin!

Başbakan Erdoğan, Pazar günkü İstanbul konuşmasında önemli bir noktaya işaret etti. Aslında millet gerçekleri görüyor ama hatırlatmaya devam etmek gerekiyor. O gün şu sözleri çok önemliydi; “Bu hainlerle aranıza mesafe koyun”

Salı günleri grup toplantısında da, yaptığı açılışlarda da Başbakan Erdoğan, ısrarlı bir şekilde paralel yapıya işaret ediyor, milletimizin dikkat etmesi, bunların yalanlarına inanmamalarını ısrarla vurguluyor.

“Hainlerle aranıza mesafe koyun” ifadesi artık çok daha ileri bir boyut bence. Sanırım Başbakan Erdoğan, teşkilatlarının bu paralel yapı tehlikesini tam anlamadıklarını düşünüyor. Bence haksız da sayılmaz. Zira etrafımızdaki Ak Partililere baktığınızda, gerçekten bu konuyla ilgili ne derin bir analize sahipler, ne de böyle bir tehlike konusunda milleti uyarıyorlar. Bu seçiminde her zamanki gibi güle oynaya kazanılacağını düşünüyorlar. Oysa bu kez durum çok farklı. Çünkü su uyusa bile düşman uyumuyor. Her türlü medya aracı ve fiili olarak sahada, Ak Parti’nin itibar kaybetmesi ve oylarının %40’ların altına düşmesi için müthiş bir çalışma içindeler.

Durum böyleyken teşkilatların bu konuda gayretleri en az kendilerini istemeyen paralel yapı kadar olmalı. Ne yazık ki yarısı kadar bile yok.

Bunun nedeni, ya risk almadan dengeci şekilde süreci götürmek istiyorlar, ne şiş ne kebap yansın diyorlar, ya da Başbakan Erdoğan’ın grup dahil hiçbir konuşmasını dinlemiyorlar. Dinleseler bile anlamıyorlar, tehlikenin farkında değiller.

Tehlikenin ne olduğunu, Cuma akşamı MÜSİAD’a konuşmacı olarak gelen Balıkçı lakaplı, İlhami Işık’tan farklı yönleriyle de dinledik. Bu paralel yapının tehlikesini detaylarıyla anlattı. Barış sürecinde devletle örgüt arasında müzakereci rol oynaması ile bilinen Işık, “Bölgede barışı bitirmek için her türlü plan yapıyorlar. Eğer 30 Mart sonrası Ak Parti %40’ların altına düşerse barışı unutun, Türkiye’yi unutun. Bizden yardım bekleyen tüm mazlum yakın coğrafyayı da unutun” diye konuşuyor.

Hani utanmasa hep birlikte Ak Parti’ye oy toplayalım diyecek. Gerçi, paralel yapıyı istemiyor, Türkiye’yi seviyorsanız, Ak Parti’yi %45’in altına düşürmeyin, herkese bunu anlatın da dedi.

Türkiye’nin hem ekonomik hem sosyal kazanımları kolay elde edilmedi. Bunu kolay kaybetmeye hiç niyetimiz yok. Terör çığırtkanlığı yapan bir yapıdan bahsediyoruz. Türkiye’yi feda etmek isteyen bir yapıyı anlatıyoruz.

'Hizmetin bekası için gerekirse Türkiye feda edilir. 5 bin savcı o kadar hakim, on binlerce polis ve asker şehit olmaya hazır. Kayıplar önemli değil.' diyen bir yapıdan bahsediyoruz.

Bu cümleler ancak savaş sırasında milli mücadelede insanın ülkesi için söylenir. Hala, içimizde bu hainlerle arasına mesafe koymayan kaldı mı?

 

 

 

Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA