• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Arama kurtarma ekibi Vandan döndü
29 Ekim 2011 Cumartesi 12:42

Arama kurtarma ekibi Van'dan döndü

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından depremin hemen ardından Vana gönderilen 7 kişilik arama kurtarma ekibi çalışmalarını tamamlayarak Konyaya döndü. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir...

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Van’da yaşanan depremin hemen ardından bölgeye gönderilen ve çalışmalarını tamamlayarak Konya’ya dönen arama kurtarma ekibini makamında kabul etti. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Cevdet İşbitirici ile birlikte Başkan Akyürek’i ziyaret eden 7 kişilik ekip, Erciş’teki çalışmalar ve bölgenin durumu hakkında bilgi verdi.

KONYA’NIN KARDEŞLİK DUYGULARINI GÖTÜRDÜLER

Ekibe Konya halkına adına teşekkür eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, deprem duyulduğu anda arama kurtarma ekibinin hemen yola çıktığını, Konya adına, Konya’dan giden diğer ekiplerle birlikte hizmet verdiğini söyledi. Ekibin Konya’nın kardeşlik duygularını Van’da ve Erciş’te yaşattığını kaydeden Başkan Akyürek, “Bölgede KOSKİ’den giden ekiplerimiz içme suyu dağıtımı yapıyor, altyapı konusunda incelemelerde bulunuyor. Orada ihtiyaç olan birçok malzemeyi de gönderdik. Bir TIR naylon ve branda, bir TIR soba, kaban ve ısınma malzemeleri, bir TIR bebek maması ve bez gönderdik. Koordinasyon merkezi ile sürekli temas halindeyiz. Arama kurtarma ekibimiz de orada 5 gün kaldı. Arama kurtarma yapıp yıkıntılarını kaldırdı, cenaze çıkardı. Onlara Konya adına teşekkür ediyorum” dedi.

TÜRKİYE TEK YÜREK OLDU

Van’daki depremin ardından tüm Türkiye’nin tek yürek olduğunu kaydeden Başkan Akyürek şöyle devam etti: “Depreme üzüldük ama tüm Türkiye’nin tek yürek olmasına sevindik. Doğusundan batınsına ihtiyaç duyulan her şey gönderiliyor. Arama kurtarma ekiplerinde rekor kırıldı. Binlerce insan hemen oradaydı. Doktorlar, hemşireler, sivil toplum kuruluşları oradaydı.”

İLK YEMEK ÇIKARAN ŞEHİR KONYA OLDU

Bölgede depremden sonra ilk yemek çıkaran şehrin Konya olduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, Büyükşehir Belediyesi olarak depremin ertesi günü 10 bin kişilik yemek vermeye başladıklarını hatırlattı. Bütün yapılanların insanlık adına ve dayanışma adına herkesin sorumluluğu olduğunu belirten Başkan Akyürek, Konya İtfaiyesi bünyesindeki arama kurtarma ekibinin güçlenerek çalışmalarını sürdüreceğini ifade etti.

ESKİ BİNALARA TEDBİR ALMAK GEREKİYOR

Türkiye’nin deprem kuşağında olduğunu ve tarih boyunca büyük depremler yaşadığını anımsatan Başkan Akyürek, “Konya’mız deprem açısından avantajlı bir yerde olmakla birlikte tabiat olaylarının ne zaman nerede olacağı öngörülemiyor. 2000 yılından önce yapılan binaların o zamanki uygulamalar nedeniyle depreme dayanıklı olmadığı gözüküyor. Yapı denetimi konusundaki yeni mevzuatlara herkesin adapte olması gerekiyor. Belediyelerimiz yapı denetimi konusunda çok daha hassas. Ama geçmişte yapılmış binalarla ilgili mülk sahiplerine de sorumluluklar düşüyor. Binalarını denetim kuruluşlarına ve ilgili kişilere denetlettirerek kesinlikle bu tip felaketlere karşı güçlendirmeleri ya da farklı tedbirler almaları gerekiyor” diye konuştu.

Konya’da 201 belediye olduğunu, her ilçe ve beldenin yapı denetimi, inşaat ve iskan ruhsatları konusunda kontrolü tam sağlamak gerektiğini kaydeden Başkan Akyürek, vatandaşların da proje dışına çıkmamasının büyük önem taşıdığını sözlerine ekledi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA