• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Aralık ayında zam yok!
30 Kasım 2012 Cuma 15:19

Aralık ayında zam yok!

Enerji Bakanı Yıldız, Aralık ayında sanayi ve konutta doğalgaz ile elektrik fiyatlarına zam yapılmayacağını bildirdi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Meclis'te yaptığı açıklamada, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO), Afganistan'ın Sandıklı ve Mezarı Şerif bölgelerinde petrol arama ihalesi aldığını açıkladı.
Yıldız, bir gazetecinin BOTAŞ'ın kamu santrallerine verdiği doğalgaz fiyatına zam yapmasının elektrik fiyatlarını etkileyip etkilemeyeceğine ilişkin sorusu üzerine, "Vatandaşlarımız Aralık ayı içinde gerek doğalgazı gerek elektriği Kasım fiyatlarından alacak. Sanayici ve mesken kullanıcılarına herhangi bir fiyat değişikliği yok. Onları etkileyecek bir düzenleme yapılmadı Kasım ayında" diye konuştu.
Rusya ile enerji işbirliği
Yıldız, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in önümüzdeki hafta yapacağı ziyarette enerji alanında yeni işbirliği alanlarına gidilip gidilmeyeceğine ilişkin soruyu yanıtlarken, "Rusya ile gerek stratejik gerekse fizibilitesi ispatlanmış birçok projeyi geliştirme imkanımız var" şeklinde konuştu.
Suriye ile ilgili sıkıntıların ilişkileri etkileyip etkilemeyeceğinin zaman zaman sorulduğunu anlatan Yıldız, Rusya ile enerji sektöründe bu tür konulardan etkilenmeyecek platform oluşturduklarını bildirdi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA