• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Aralık ayında Hızlı Treni görebileceğiz
19 Kasım 2010 Cuma 11:52

Aralık ayında Hızlı Tren'i görebileceğiz

Konya Ankara arası Hızlı Tren Projesinde test sürüşleri önümüzdeki ay başlıyor.
Konya – Ankara arası Yüksek Hızlı Tren projesinin tamamlanmak üzere olduğunu belirten Devlet Demir Yolları Genel Müdürü Süleyman Karaman, projede test sürüşlerinin Aralık ayında başlayacağını hatırlattı.

Yıl sonuna kadar test seferlerine ve önümüzdeki yıl içinde de yolcu taşımacılığına başlamayı hedeflediklerini vurgulayan Karaman, Yüksek Hızlı Tren setlerinden 4'ünü Konya - Ankara arasında kullanmayı planladıklarını ifade etti. Konya-Eskişehir arasına da Yüksek Hızlı Tren seferleri koyacaklarının altını çizen Süleyman Karaman, bu seferler için de 2 Yüksek Hızlı Tren seti ayıracaklarını kaydetti.

Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin ikinci etabı olan Eskişehir-İstanbul arasını da 2013 yılında tamamlayarak, yolcu taşımacılığına başlamayı amaçladıklarını belirten Karaman, Ankara-İstanbul arasında ilk bir yıl içinde saat başı Yüksek Hızlı Tren seferi koymayı, daha sonra ise Ankara-İstanbul arasında 15 dakikada bir sefer koymayı planladıklarını vurguladı.
  
Yapımı devam eden 466 kilometre uzunluğundaki Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin 2013 yılında tamamlanacağına işaret eden Karaman, Bandırma-Bursa-Ayazma-Osmaneli Hızlı Tren Projesi'nin ve Bursa-Yenişehir kesiminin yapımı için de ihaleye çıktıklarını hatırlattı.
  
Tüm bu projeleri 2013 yılında tamamlamanın hesabını yaptıklarını belirten Süleyman Karaman, Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin Köseköy-Gebze arasının yapımı için ihale sürecinin de devam ettiğini dile getirdi...
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA