• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Aralarında husumet bulunan 2 aşiret barıştı
30 Mayıs 2012 Çarşamba 17:25

Aralarında husumet bulunan 2 aşiret barıştı

Konyada aralarında husumet bulunan iki aşiret törenle barıştırıldı.
Konya’da aralarında husumet bulunan iki aşiret törenle barıştırıldı.
Konya’nın merkez Karatay ilçesi Başak Mahallesi’nde ikamet eden Merkori ve Bejiri aşiretlerinin üyeleri yaklaşık bir yıl önce aralarında çıkan bir husumet nedeniyle anlaşmazlığa düştü. Birbirleriyle görüşmeyen aşiretler devreye giren aracılar vasıtasıyla barıştırıldı. Cami avlusunda düzenlenen törene Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Karatay Müftüsü Hasan Hüseyin Arslantürk ve Karatay İlçe Emniyet Müdürü Vedat Şahin’de katıldı. Aşiret büyüklerinin karşılıklı duruş şekliyle kaldırarak tutukları Kur’an-ı Kerim’in altından geçerek tokalaşıp kucaklaşan aşiret üyelerine töreninin ardından yemek ikram edildi.

Tören konuşan Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş, “Bizim dinimizde ve toplumumuzda barış, dayanışma ve kaynaşma esastır” diyerek üç günü geçen küslüğün helal olmadığını söyledi. Paylaşmanın önemine değinen Altıntaş, “İki aile arasında olmaması gereken olumsuzluklar yaşanmış olabilir, fakat siz bir aileyle, bir toplulukla veya bir cemaatle bütünsünüz. Bu bakımdan her zaman birbirinize muhtaçsınız. Kendi huzurunuz ve toplum huzuru için birlik, beraberlik ve barış içinde bulunmak zorundasınız” dedi.

Her iki aşiretin barışı için çaba sarf edenlere ve barış kararı almaları nedeniyle aşiret mensuplarına teşekkür eden Kaymakam Altıntaş, “Herkes fedakarlık yapacak ve barışa doğru böylelikle hep beraber gideceğiz. Bu barışın sürekli olmasını diliyorum” dedi.
 
YORUMLAR
yooooooooooook
ibrahim
bu ne yaaaa aşiret maşiret
78.161.125.251
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA