• Konya4 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Araç sahipleri rahatlayacak
25 Temmuz 2017 Salı 11:32

Araç sahipleri rahatlayacak

TÜVTÜRK’ten araç sahiplerine müjdeli haber geldi. Konya merkezde araç muayene istasyonunda oluşan yoğunluğu azaltmak adına 2’inci istasyonun inşaatına başlanıldı.
TÜVTÜRK Konya’da yeni araç muayene istasyonun inşaat çalışmasına geçtiğimiz gün başladı. Çalışmanın 120 gün süreceği ve yılsonuna doğru istasyonun hizmete gireceği bildirildi. Şehre yaklaşık 20 kilometre mesafede ve Ankara Yolu üzerine yapılacak olan istasyon, 6 kanallı 4 ticari ve 2 binek araç şeklinde hazırlanacak. Diğer istasyon ise, 4 binek ve 2 ticari araç şeklinde hizmet veriyor. Konya’da araç sahiplerini büyük oranda rahatlatacak olan yeni istasyonun Aralık ayında hizmete girmesi bekleniliyor. 30 kişinin istihdam edileceği istasyonun inşasına başlanılması vatandaşları sevindiriyor.  
 
TÜVTÜRK, bu yılbaşında il genelinde artan araç muayene talebini karşılamak amacıyla Konya Merkez’de ikinci istasyonunun hizmete açılacağını duyurmuştu. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı denetiminde Türkiye’de periyodik araç muayene hizmeti vermeye yetkili tek kuruluş olan TÜVTÜRK, il sınırları içinde 9’uncu istasyonunu açmış olacak. İstasyonda ayrıca araç muayene için gerekli olan egzoz emisyon hizmeti de verilecek. TÜVTÜRK şuan merkez, Akşehir, Beyşehir, Çumra, Ereğli, Ilgın, Karapınar ve Seydişehir İstasyonları’ndan araç muayene hizmeti veriyor.
 
Konya’da 350 bine yakın otomobil bulunuyor. Minibüs yaklaşık 11 bin, otobüs 6 bin, kamyonet 112 bin, kamyon sayısı ise 36 bini buluyor. Şehirde uzun zamandır tek istasyonun hizmet vermesi nedeniyle, yeni istasyonla ilgili vatandaşlardan talep gelmişti. Bu kapsamda yeni istasyon çalışmalarına başlanılmıştı.
 
Salih KÖPRÜLÜ / YENİ HABER GAZETESİ
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA