• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Apple son bombasını tanıttı
03 Haziran 2014 Salı 09:13

Apple son bombasını tanıttı

Apple ABD'nin San Francisco kentinde WWDC 14 fuarındaki etkinliğinde yeni işletim sistemi iOS 8'i tanıttı. Etkinlikte Apple CEO'su Tim Cook iOS7'nin başarı hikayesi olduğunu belirtirken iOS 8 ile birçok yeni özelliği kullanıcılara sunacaklarını söyledi.

Apple, San Francisco'da düzenlenen WWDC 2014 etkinliği ile yeniliklerini teknoloji tutkunlarına tanıttı. Etkinlikte 100 milyon iPod Touch, 200 milyon iPad, 500 milyon iPhone satışı yapıldığı açıklandı. Geçen yıl 130 milyon yeni kullanıcı ilk Apple cihazı ile buluştu. Yeni kullanıcıların çoğu Androidcihazlardan terfi etti.

Tim Cook'a açıklamasında, yüzde 97 oranında kullanıcının iOS 7 işletim sistemini beğendiğini söyledi. Android'e göre en son sürüm mobil işletim sistemine iOS tarafında daha yüksek oranda geçiş yapıldı.

iOS'A BİR ÇOK YENİLİK GELDİ

Resmen tanıtılan iOS 8'in geliştiricilere daha iyi olanaklar sunacağı söyleniyor. iOS 8'i tanıtan Craig Federighi, yeni işletim sisteminin bildirim sisteminin yenilendiğini açıkladı. Artık interaktif bildirim sistemi var ve bu sistem direkt olarak yukarıdan etkileşim sağlayabiliyor. iOS 8 Mail yazma sırasında diğer e-posta içeriklerine erişim imkanının yanısıra kilit ekranında farklı seçimler yapılabiliyor.

Direkt olarak bildirim üzerinde Facebook'ta beğenme gerçekleştirilebilmenin yanısıra dahili e-posta istemcisi gelişmiş kaydırma ve hızlı erişim özellikleri sunuyor. Spotlight özelliği ile uygulamalar aranabilecek, girilen içeriğe bağlı olarak hızlı bilgi edinme özelliği olacak. Bir metin yazarken ise otomatik öneriler olacak ve daha hızlı yazmak mümkün olacak.

Grup mesaj özelliği de olacak olan iOS 8 ile grup için birçok değişiklik yapılabilecek. Mikrofon butonu üzerinden sesli mesaj gönderilebileceği gibi, kişiler hakkında harita bilgileri alınabiliyor ve görüşmelere yeni kişiler eklenebiliyor. Ayrıca bu özellikte yapılan görüşmelerin görselleri bir arada tutulabiliyor ve yollanan sesli ve görüntülü mesajlar direkt olarak mesaj penceresinde görüntülenebiliyor. Sesli mesajlar cihazı kulağa tutunca açılabildiği gibi yollamak için de aynı yöntem kullanılabiliyor.

 

iOS 8 işletim sisteminin betası bugün başlatıyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA