• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Apple "kırmızı kabusundan" kurtulamıyor
14 Kasım 2011 Pazartesi 08:58

Apple "kırmızı kabusundan" kurtulamıyor

Apple'ın şarj tutmayan iPhone'ları başına bela olmaya devam ediyor
iPhone 4S'lerin satışa sunulması ve beraberinde iOS5 işletim sisteminin yayınlanmasıyla birlikte kullanıcıların en büyük problemi hızla tükenen iPhone bataryası oldu.

iOS5 ile birlikte gelen iPhone'larda görülen batarya problemini kabul eden Apple, yeni bir güncelleme yayınlayarak sadece batarya sorununu çözen iOS 5.0.1'i iTunes üzerinden kullanıcılarına sundu.

Ancak bu güncellemenin ardından iPhone'ların batarya sorunu çözülmediği gibi, bazı kullanıcılar güncelleme ile birlikte cihazların bataryasının çok daha hızlı bir şekilde tükendiğine dikkat çekti.

Twitter'da konuyla ilgili şikayetlerini dile getiren kullanıcılardan biri, iPhone'ların batarya zaafını şu şekilde izah etti: "iPhone'u hiç elime almama rağmen sadece 45 dakika içinde şarjım yüzde 100'den yüzde 85'e indi. Güncellemenin herhangi bir faydasını göremedim."

Güncellemenin herhangi bir faydasını görmediğini kaydeden kullanıcıların bir diğer kısmı ise, yeni güncellemenin sorunu çözmek yerine iPhone bataryasının daha hızlı bir şekilde tükenmesine neden olduğunu dile getiriyor.

Kullanıcıların şikayetlerini değerlendiren Apple, konuyla ilgili yaptığı son açıklamada yayınlanan iOS 5.0.1 güncellemesinin bazı batarya sorunlarını çözdüğünü, ancak cihazla ilgili sorunun devam ettiğini kaydetti.

Bu açıklamadan şu yorumu da çıkarabiliriz: Apple çok yakında yeni bir güncelleştirme yayınlamayı planlıyor. Ancak bu güncellemenin batarya sorununu kökten çözeceğini söylemek maalesef pek mümkün değil.

GÜNCELLEŞTİRME YAPARKEN DİKKAT

iTunes üzerinden güncelleştirme yaparken öncelikle telefonunuzun yedeğini almayı unutmayın. Herhangi bir aksilik olduğunda güncelleştirmeyi yapsanız bile yedeklediğiniz dosyadan telefon rehberiniz dahil fotoğraflarınızı, mesajlarınızı ve diğer içeriklerinizi kurtarabilirsiniz. iOS5 güncelleştirmesini henüz indirmediyseniz, ilk olarak iTunes'un 10.5 sürümünü bilgisayarınıza kurmanız gerekiyor. Ardından telefonunuzu yeni sürüme taşıyabilirsiniz
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA