• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Antep ilk altıdan yukarıya çıkacak
08 Nisan 2014 Salı 08:55

Antep ilk altıdan yukarıya çıkacak

Mazbatasını alarak başkanlık görevine başlayan Fatma Şahin ilk altı şehirden biri olan Antep'i yukarıya çıkarabilmek için çalışacaklarını söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan ayrılarak rakibini 3 kat farkla geride bırakıp Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı olan Fatma Şahin mazbatasını alarak göreve başladı. 12 yıldan beri alanlarda olduğunu söyleyen Şahin, hem genel hem yerel kampanya ile ilgili farklı bir seçim yaşadıklarını, işin bir yerel seçimden çıkıp hükümetin genel politikalarına dönüşen bir sürece dönüştüğünü belirtti. Bir taraftan şehirle ilgili yerel bazda bir kampanya yürüttüklerini diğer taraftan ise parti ile olan süreci değerlendirdiklerini belirten Şahin, 'Şehirde huzuru, barışı, kardeşliği tesis edecek, ayrıştırıcı ve kamplaştırıcı dilden uzak şehrin lehine plan proje üretecek bir dil üzerinde işi götürmeye çalıştık.' dedi.

YEREL KALKINMA LİYAKAT İŞİ

Yerel kalkınmanın erkek işi olarak görüldüğünü ama bu işin bir cinsiyet meselesi değil, bir ehliyet ve liyakat meselesi olduğunu, yapılan seçimle de bu zihniyet dönüşümünün sağlandığını söyleyen Şahin, halkın kafasında kadın erkek ayrımcılığının olmadığını, ayrımcılık var diyenlerin de bu işten nemalananlar ve rekabetin içinde olanlar olduğunu belirtti.

POTANSİYELİMİZ ÇOK GÜÇLÜ

Antep'in çok güçlü bir potansiyeli olduğunu ve ilk altı şehirden biri olduğunu belirten Şahin, 'Hep ilk altıdayız biz, nüfus ve kalkınma yönünden. Bu ilk 6'yı korurken yukarıya çıkabilmek için çalışacağız. Önümüzdeki diğer şehirlerden daha güçlü taraflarımız var; daha güçlü bir tarihi dokumuz, potansiyelimiz, kültürel alt yapımız var. Güçlü taraflarımızı daha iyi bir şekilde yukarıya taşıyabilirsek, önümüzdeki şehirleri de geçebileceğimizi düşünüyorum.' dedi.

Reis Hanım, Hükümet Kadın

Anteplilerin kendisine 'Bakan Başkan ve Reis Hanım' şeklinde hitap ettiklerini söyleyen Fatma Şahin, tam da Hükümet Kadın filminin ikinci bölümünün çıktığı aşamada kendisine 'Hükümet Kadın' şeklinde hitap ettiklerini belirtti. Şahin, 'Seçim sürecinde yaşadığı bir anekdot paylaştı: 'Halk, belediye ile kadını birleştirip kendine göre bir literatür üretiyor. Bir vatandaşımız yolda giderken anlatmaya başladı. Sanki ben başkan olmuşum da kampanya da bitmiş gibi. 'Reis hanım şurada şu sorun var' diye. Reislikle hanımlığı birleştirip kendine göre bir tanımlama yapıyor. Halkımızın bu konuda yaratıcılığı muhteşem.' şeklinde anlattı.

Resmen başkan

AK Parti'den Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilen Fatma Şahin, mazbatasını aldı. Adliye Sarayı'nda İl Seçim Kurulu Başkanı Abdulrahim Karabağ'dan mazbatasını alan Şahin, 30 Mart seçimlerinin milli iradenin hakim olduğu, güvenin ve istikrarın devamı olduğunu söyledi. Şahin, mazbata töreni sonrası belediyeye geçerek, eski Başkan Asım Güzelbey'den görevi devraldı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA