• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Antalyada dolu ve sel: Bir kişi kayıp
02 Nisan 2011 Cumartesi 21:56

Antalya'da dolu ve sel: Bir kişi kayıp

Antalya'nın Aksu ilçesinde şiddetli dolu ve yağış etkili oldu. Yağış sonucu taşan derenin sularına kapılan bir kişi ise kayboldu.
 Antalya'nın merkez Aksu ilçesine bağlı Yurtpınar beldesiyle Murtuna, Alaylı, Kurşunlu, Topallı ve Güloluk köylerinde meydana gelen şiddetli dolu ve yağmurun meydana getirdiği zarar ortaya çıkmaya başladı.

 Yurtpınar Dereboğazı mevkisinde su basan serasına giden 21 yaşındaki Songül Sazak, taşan dereye düşerek kayboldu.

 Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Kazak'ın taşkın suyunu uzaklaştırmaya çalışırken dereye düşüp kaybolduğunu bildirdi

Olayın jandarma ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne intikal ettirilmesi üzerine İl Afet ve Acil durum Müdürlüğü arama ve kurtarma görevlileri, itfaiye ve ambulans görevlilerinin olay yerine giderek jandarma görevlileri ile birlikte arama çalışmalarına başladığını anlatan Altıparmak, saat 21.30'a kadar sonuç alınamaması üzerine çalışmalara sabah 08.00'de başlamak üzere ara verildiğini ifade etti.

 Bu arada, bazı yerlerde yaklaşık 30 santimetre kalınlığa ulaşan ceviz büyüklüğündeki dolunun, bölgedeki 5 bin dekar cam ve plastik sera ile 10 bin dekar hububat ekili alan ve narenciye, nar ve zeytin bahçelerinde zarara yol açtığı bildirildi. Cam seraların tamamen kırılarak, ürünün üzerine düştüğü, plastik seraların da üzerindeki yüke dayanamayarak çöktüğü belirtildi.

 Ev ve iş yerlerinin önündeki sundurma ve tentelerin çökmesi sonucu altındaki otomobil ve traktörlerde hasar meydana geldi.

 Dolu kalınlığının yükselmesi üzerine kar küreme makineleri, köy yollarını trafiğe açmak için çalışmalara başladı.

 Bu arada, yağmurla birlikte yağan şiddetli dolunun dere ağızları, köprü altları ve suyun akabileceği yerlerde tıkanmalara neden olması yüzünden meydana gelen su baskınlarında, evlerinde ve seralarda mahsur kalan yedi kişi, Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Bölgeye çok sayıda ambulans sevk edilirken sağlık görevlileri bazı vatandaşlara bölgede müdahale etti, bazı vatandaşlar da hastanelere kaldırıldı. 

 
15 BİN DEKAR TARIM ALANI ZARAR GÖRDÜ
Tarım İl Müdürü Bedrullah Erçin, dolunun Yurtpınar beldesiyle Murtuna, Alaylı, Kurşunlu ve Topallı köylerinde zarara neden olduğunu, Güloluk köyündeki zararın ise derenin taşması üzerine tarım alanlarını su basmasıyla oluştuğunu bildirdi.

 Bedrullah Erçen, ''İlk belirlemelere göre 5 bin dekarı sera olmak üzere 15 bin dekar tarım alanı zarar gördü. Zararın nerelerde etkili olduğu ve boyutunu yarın başlatacağımız hasar tespit çalışmasıyla daha net ortaya koyabileceğiz. Ama ilk tespitlere göre dolu bölgede çok büyük zarara neden oldu'' dedi

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA