• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Annesi rahatsızlanınca tokmağı eline aldı
19 Haziran 2016 Pazar 13:22

Annesi rahatsızlanınca 'tokmağı' eline aldı

Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde yaşayan genç kız, son 5 senedir ilçede ramazan davulculuğu yapan annesinin rahatsızlanması üzerine, bu yıl tokmağı eline aldı.

Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde yaşayan genç kız, son 5 senedir ilçede ramazandavulculuğu yapan annesinin rahatsızlanması üzerine, bu yıl tokmağı eline aldı.

Gölpazarı ilçesinde yaşayan 19 yaşındaki Yeteriye Şen, babası Mehmet Şen'in kullandığı traktörün arkasındaki koltukta davul çalarak annesinden aldığı görevi yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyor.

Ailenin 9 çocuğundan en küçüğü Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, annesi Kezban Şen'in 5 yıldır ramazanda babasıyla ilçe sokaklarında sahurda davul çaldığını söyledi.

Davul çalmayı annesinden öğrendiğini dile getiren Şen, şöyle devam etti:

"Annem 5 yıldır ramazan ayında davul çalarak insanları sahura kaldırıyor. Bu yıl annemin kolundan rahatsızlanması üzerine babama yardımcı olmak amacıyla traktör üstünde davul çalıyorum. Babamla beraber insanları sahura kaldırıyoruz. Gündüzleri evdeki işleri yapıyorum, geceleri ise babamla beraber davul çalarak aileme katkıda bulunuyorum. Aileme yardımcı olduğum için çok mutluyum."

''Kızımla gurur duyuyorum"

Baba Mehmet Şen ise yılın 11 ayı tarımla uğraştıklarını ifade ederek şunları kaydetti:

"Ramazan ayında ilçede davul çalarak oruç tutanları sahura kaldırıyoruz. Her yıl eşimle yapıyorduk bu işi. Eşim rahatsızlanınca kızım annesinin yerine davul çalmak istedi. Annesinin yerine tokmağı eline alan kızımla gurur duyuyorum."

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA