• Konya15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Annem olmadan asla başaramazdım
09 Mayıs 2015 Cumartesi 14:48

'Annem olmadan asla başaramazdım'

Ulusal ve uluslararası alanda bir çok derecesi bulunan 3 sporcu, başarılarının kaynağı olarak annelerini gösterdiler.

Üniversite yaşamlarını İzmir'de sürdüren rüzgar sörfçü Fulya Ünlü, atletler Ece Bakıcı ile İpek Öztosun, başarılarında annelerinin çok önemli yere sahip olduğunu bildirdi.

Milli sporcu Fulya Ünlü'nün rüzgar sörfünde gençlerde 2 Dünya Şampiyonluğu'nun yanı sıra 4 Türkiye Şampiyonluğu bulunuyor. Türkiye ve Balkan şampiyonu triatlet Ece Bakıcı ile Balkan Şampiyonu ve Avrupa ikincisi triatlet İpek Öztosun ise triatlon alanında Türkiye'nin en başarılı sporcuları arasında yer alıyor.

Sporcuların anneleri Cemile Ünlü, İlknur Bakıcı ve Nefise Öztosun, başarılı evlatlarının hem masörü hem fizyoterapisti hem aşçısı hem menajeri hem sırdaşı hem psikoloğu olarak çocuklarına yardımcı oluyor.

Genç sporcular başarılarının ardında her anlarında yanlarında olan annelerinin büyük fedakarlığının yattığını belirterek, "Annem olmadan asla başaramazdım" ifadelerini kullandı.

Fulya ve Cemile Ünlü

9 yıldır ailesinin bir an olsun yanından ayrılmadığını ve desteklerini hep hissettiğini belirten Yaşar Üniversitesi Uluslararası Lojistik Bölümü Öğrencisi Fulya Ünlü, şunları kaydetti:

"Biz bir ekip gibiyiz. Babam malzemelerimle ve yarışlarla ilgilenirken annem de benim uyku düzenimle, yediklerimle sürekli ilgilenir. Nereye gidersek gidelim, antrenman arasında, yarışlarda mutlaka yanında bir sepeti vardır. Başarımdaki payın yüzde 99'u onlara ait"

Fulya'nın annesi ev hanımı Cemile Ünlü de bir dünya şampiyonunun annesi olmanın gurur verici olduğunu söyledi. Anne Ünlü, Fulya'nın artık bir profesyonel olduğunu ancak hala kızına bir şey olmasından korktuğunu belirterek, "Babası malzemeleriyle ilgilenirken ben de iyi beslensin, morali yerinde olsun diye sevdiği yiyecekleri, yemesi gereken meyveleri nereye giderse yanımda taşıyorum" diye konuştu.

Ece ve İlknur Bakıcı

Yaşar Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi Ece Bakıcı, akıttığı her damla terde annesinin çok büyük bir emeği olduğunu kaydetti. Sakatlık dönemlerinde sporu bırakma noktasına geldiğini ancak annesinin büyük desteği ile her geçen sene daha da güçlendiğini belirten Ece, "Benim en büyük motivasyon kaynağım annem. Annem destek olmasa hiçbir şeye yetişemezdim" dedi.

Ev hanımı İlknur Bakıcı da 10 yaşından bu yana sporla ilgilenen kızının her zaman yanında olduğunu, yıllarca antrenmanlara birlikte gittiklerini ifade etti.

İpek ve Nefise Öztosun

Yaşar Üniversitesi Matematik Bölümü öğrencisi İpek Öztosun da başarısının kaynağı olarak annesini gösterdi. Genç sporcu, "Lise son sınıf öğrencisiyken üniversiteyi kazanamam endişesiyle sporu bırakmak istedim. Annem bunun üstesinden gelebileceğimi söyleyerek benimle mücadele etti" dedi.

Öğrencilik yıllarında cimnastik yaptığını bu nedenle kızının da bir spor dalıyla ilgilenmesini her zaman istediğini belirten muhasebeci Nefise Öztosun, "Kızımın her zaman yanında olduğumu hissetmesini istiyorum. O, yarışmalarda çok büyük bir derece alsa bile benim ilk işim, 'düşüp düşmediği veya bir yerini sakatlayıp sakatlamadığını' sormak oluyor" şeklinde konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA