• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Annelerin acısını dindirmek istiyoruz
15 Ocak 2013 Salı 21:30

'Annelerin acısını dindirmek istiyoruz'

Başbakan Erdoğan, İmralı ile görüşmeler ve sonrası yaşanan sürece ilişkin açıklamalarda bulundu, Bahçeli ile Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,  partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, ''Bize hiç kimse diz çöktüremez. Bizi kimse teslim alamaz. Hiçbir saldırı karşısında geri adım atmadık, geri adım atmayız'' dedi.

Annelerin acısını dindirmek istiyoruz
Erdoğan, ''Biz 10 yıldır samimi bir şekilde acıların sonlandırılmasının mücadelesi içindeyiz. Şehitlerimize mahcup olmadan bütün annelerin, bütün ocakların acısını dindirmek istiyoruz'' diye konuştu.

Erdoğan, şöyle devam etti:
''Şiddet ve terör bu ülkeye acıdan, kan ve gözyaşından başka hiçbir şeye getirmemiştir. İnanın tek bir gayemiz var. O da annelerin gözyaşını dindirmektir. Meşru çizgide kalarak, hangi yöntemle olursa olsun, biz, bu gözyaşını mutlaka dindirmek istiyoruz. Onun için Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi diyoruz. Bu milli birliğin içinde her etnik unsur var. Kardeşlikten daha güzel ne olabilir. Temkinliyiz, dikkatliyiz ama umutluyuz.''

Sağduyu çağrısı

Erdoğan, başlatılan sürece ilişkin siyasi partilere, sivil toplum örgülerine ve medyaya seslenerek, ''Sağduyulu, sabırlı ve sorumlu şekilde davranmaları şarttır'' dedi.

Fransa'nın avukatı mısın?

Başbakan Erdoğan, Fransa Devlet Başkanı'na yönelttiği soruların cevabının Çin yolunda CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'ndan geldiğini belirterek, ''Fransa'nın avukatı mısın? Fransa adına cevap vermek sana mı düştü?'' diye sordu.

Öneriniz varsa kapımız açık

Erdoğan, CHP'ye yönelik, ''Terörle mücadeleye bir öneri paketiniz varsa bizim kapımız sonuna kadar açık. En ufak bir önyargımız yok'' diye seslendi.

75 milyondan rica

Erdoğan, ''Bu süreç şehitlerimizin ruhunu, şehit ailelerimizin hissiyatını, milletimizin değerlerini asla ve asla zedelemeyecek. 75 milyondan bir ricam var; lütfen hiç kimse kara propaganda bulutlarının etkisi altında kalmasın. İftira, itham ve yalanlara hiç kimse kulak asmasın'' dedi.

Oyun bozulacak

Paris'te öldürülen 3 kadının cenazelerinin gideceği illere ve Diyarbakır'a seslenen Erdoğan, ''Bir çok provokasyonlar hazırlanabilir, malum dar terörist grupların tahrikiyle, teşvikiyle bu cenazeler istismar vesilesi kılınabilir. İnanıyorum ki aklıselim sahibi Diyarbakırlı vatandaşlarımız, Tunceli ve Kahramanmaraş'taki vatandaşlarımız bu oyuna gelmeyecektir. Hep birlikte bu oyun bozulacaktır.

Başlattığımız barış süreci dinamitlenmek isteniyor. Buna izin vermemek lazım. Kendi iç hesaplaşmalarının bedelini bu millet ödememeli'' dedi.

MHP içine düştüğü çamur deryasında iyi oyalansın

Yeni süreçte yapıcı rol almak isteyenlere seslenen Erdoğan, şunları söyledi:
''Bu süreçte gerçekten yapıcı rol almak isteyenler varsa; kim olursa olsun hepsine sesleniyorum. Hangi siyasi düşüncede olursa olsun hepsine söylüyorum. Tüm STK'lara, tüm medya gruplarına sesleniyorum; sağduyulu, sabırlı ve sorumlu şekilde davranmaları şarttır.

Biz MHP Genel Başkanı ve arkadaşlarına içine düştükleri çamur deryasında iyi oyalanmalar diliyoruz. Bütün hakaretlerine, kendisine cevap vermeyeceğim, aslı mesnedi olmayan tüm iddia ve iftiralarına bizim de milletimizin de kulağı tıkalı olacaktır. Milletimiz inanıyorum ki Türk'e ve Türk'ün kadim geleneklerine asla denk düşmeyen bu üsluba sandıkta gereken cevabı verecektir.''

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA