• Konya15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Anneler toplumu şekillendirir
08 Mayıs 2011 Pazar 22:39

Anneler toplumu şekillendirir

Annenin toplumu şekillendiren unsun olduğunu aktaran Büşra Gönç, bir medeniyetin karakterinin yüzde 75ini annelerin şekillendirdiğini dile getirdi
Saadet Partisi (SP) İl Kadın Kolları ‘Anneler Günü’ nedeniyle basın toplantısı düzenledi.
SP İl Binası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen basın toplantısını SP İl Kadın Kolları Başkanı Yardımcısı Büşra Gönç yaptı.
 
Annenin geleceği inşa ettiğini ve hayırlı bir evlat yetiştirmek için kendisini fedan bir yüce insan olduğunu belirterek sözlerine başlayan Büşra Gönç, “Annelik vazifesi mukaddes kabul edilmiştir. Bir çocuğun karakterinin yüzde 75’i 0 ile 6 yaş arası oluşuyor. Bu bir medeniyetin karakterinin yüzde 75’ini anneler şekillendiriyor demektir. Milletler anneye, anneliğe verdiği anlam ve önem kadar büyürler ya da küçülürler. Çünkü gelecek annelerin yetiştirdiği gençlere emanettir. Şuurlu, milli ve manevi değerlere sahip çıkan ve evladına da bu şuuru aktaran bir annenin terbiyesinden geçen genç, bir millet için en büyük kıymettir” dedi.

‘KADININ METALAŞTIRILMASI ANNEYİ RUHUDAN KOPARIYOR’

Kadının metalaştırılması annenin asli ruhundan kopardığını belirten Gönç, “Kültür emperyalizmi karşısında sahip olduğu milli ve manevi dinamikleri önemsemeyen, çocuğunun sözüm ona güçlü olabilmesi için meşru olmayan her yola başvurmasını salık veren bir annenin yetiştirdiği, ecdadından kopuk genç maalesef bir milletin en büyük kaybıdır. Bu yüzdendir ki ülkemizi güçsüzleştirip parçalamak isteyen şer güçler, neslimizi ifsat edebilmek için kadının metalaştırılması yönünde büyük gayretler sarf etmektedir. Kadının metalaştırılması demek annenin asli ruhundan, fıtratından koparılması demektir” diye konuştu.
 
Modern dünyanın materyalist bakış açısı tüm değeri alt üst etmekte olduğunu da dile getiren Büşra Gönç, sözlerini şöyle tamamladı: “Materyalist bakış en büyük değersizliği bir değermiş gibi takdim etmektedir. Maalesef ülkemizde bu materyalist bakış açısı her geçen gün artış gösteriyor. Aile bir toplumun en büyük yapı taşıdır. Bu yapı taşının gücü anneden gelir.”
 
 
 
 
 
 
Merhabahaber.com
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA