• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Anne ile oğlunu itfaiye kurtardı
18 Eylül 2014 Perşembe 10:06

Anne ile oğlunu itfaiye kurtardı

Konya’da bir apartmanın boşluğunda çıkan yangın nedeniyle evlerinde mahsur kalan anneyle 1.5 yaşındaki oğlu itfaiye tarafından kurtarıldı.

Olay, saat 20.30 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi İhsaniye Mahallesi Abdülezel Caddesi’nde bulunan 5 katlı bir apartmanın 3’üncü katında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, apartman sakinlerinin kiler olarak kullandığı bina boşluğunda bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Apartmanın 3'üncü katını saran duman nedeniyle evde bulunan Özlem Korkmaz (29) ile 1.5 yaşındaki oğlu Ömer Efe Korkmaz aşağı inemeyerek evde mahsur kaldı. Oğlunu kucağına alarak cama çıkan anne Korkmaz, bağırarak sesini duyurmaya çalıştı. Sesleri duyan apartman sakinleri hemen itfaiyeye haber verdi. Bazı gençlerin de itfaiye gelmeden yangının bulunduğu kata çıkarak alevlere müdahale ettiği öğrenildi. Bu sırada içeride mahsur kalan anne Korkmaz camda korku dolu gözlerle itfaiyenin oğlunu ve kendisini kurtarmasını bekledi. Olay yerine kısa sürede gelen itfaiye ekipleri, itfaiye aracının sepetini anneyle oğlunun bulunduğu kata çıkararak önce minik Ömer Efe’yi daha sonra annesini alarak dikkatli şekilde aşağı indirdi.

YERE İNİNCE OĞLUNA SARILIP AĞLADI
Özlem Korkmaz, itfaiye ekipleri tarafından sepetle aşağı indirildikten sonra oğluna sarılarak gözyaşı döktü. Aşağı indirilen minik Ömer Efe'nin yaşadığı korku da yüzüne yansıdı. Olayın şokunu üzerinden atmaya çalışan anne, oğluyla birlikte yere oturarak sakinleşmeye çalıştı. Daha sonra olay yerine gelen ambulansa alınan anne ve oğluna ilk müdahale yapıldı. İtfaiye ekipleri de binanın içinde meydana gelen küçük çaplı yangını söndürdü. Anneyle oğlunun sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA