• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Anne adaylarına hava uyarısı
27 Aralık 2010 Pazartesi 12:24

Anne adaylarına hava uyarısı

Konya Özel Selçuklu Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Nil Okur, hava kirliliği konusunda anne adaylarını uyardı.
Konya Özel Selçuklu Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Nil Okur, hava kirliliği konusunda anne adaylarını uyardı.
Hamile kadınların zorunlu olmadığı sürece zor ve kirli hava şartlarında dışarıya çıkmaması gerektiğini söyleyen Konya Özel Selçuklu Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Nil Okur, çalışan veya dışarıya çıkma zorunluluğu olan kadınların ise kendilerini kirli havadan koruyucu tedbirler almaları gerektiğini belirtti.
 
Özellikle nüfus yoğunluğunun fazla olduğu şehirlerde bu sorunun daha fazla olduğuna dikkat çeken Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Nil Okur, anne adaylarının bu dönemlerde beslenmelerine dikkat etmeleri  gerektiğini, enerji veren ve vitamin kaynağı olan besinlere yönelmeleri gerektiğini aktardı.
 
Kirli havada bulunan zararlı gazların beyin motor eşgüdümünü ve konsantrasyonunu yorduğunu anlatan Okur,  zaman zaman beyne giden oksijen miktarının azalabileceğini söyledi. Azalan oksijenin bebeğin ihtiyacı olan oksijen miktarının verilmesini de zorlaştıracağını dile getiren Okur, gebelerin sisli ve kirli havalarda dışarıda olmamaya özen göstermeleri gerektiği uyarısında bulundu. 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA