• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ankarada kafesli başörtüsü eylemi
30 Ekim 2010 Cumartesi 18:19

Ankara'da kafesli başörtüsü eylemi

Başkentte, Abdi İpekçi Parkında ''başörtüsü yasağını'' protesto eden kadınlar, maket hapisten parmaklıklar kırılarak çıkarıldı.
İnançlarından ötürü özgürlüklerinin kısıtlanmasının, ''kutsal'' ve ''dokunulmaz'' kabul edilen kamusal alanlardan dışlanmalarının ve ötekileştirilmelerinin bir utanç olduğunu dile getiren Sevencan, başörtüsü sorununun insan hakları ve özgürlük sorunu olduğunu dile getirdi.

Sevencan, şöyle konuştu:

''Bu sorun, farkılıklardan korkanların özgür yaşam alanlarını kendilerinden başka kimseyle paylaşmama sorunudur. Korkularının tutsağı olmuş, dar düşünceli insanların sorunudur. Bu sorun, başörtülülerin sorunu değil, siyasetçilerin sorunudur''.

Konuşmanın ardından maket hapsin parmaklıkları kırılarak başörtülü kadınlar serbest bırakıldı.

Öte yandan, Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu üyeleri de parkta ''başörtüsüne özgürlük'' eyleminin 248'incisini gerçekleştirdi.

Burada yapılan açıklamada, her seçim sürecinde kanayan bir yara haline gelen başörtüsü sorununun yine gündemde olduğunu belirtilerek, bir seçim süreci daha beklenilmesinin istenmediği kaydedildi. Açıklamada, sorunların ertelenmeden çözülmesi gerektiği ifade edildi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA