• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ankarada İsraile kuruluş yıl dönümü protestosu
14 Mayıs 2016 Cumartesi 23:45

Ankara'da İsrail'e kuruluş yıl dönümü protestosu

Gazze ablukasının kaldırılmasını ve Filistin topraklarının işgalinin sonlandırılmasını isteyen STK'lar, İsrail'in kuruluşunun 68. yılını Ankara'da protesto etti.

Gazze ablukasının kaldırılmasını ve Filistin topraklarının işgalinin sonlandırılmasını isteyen Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu, İHH ve MAZLUMDER üyeleri, İsrail'in kuruluşunun 68. yılını protesto etti.

Başkentte İsrail Büyükelçiliğinin konutu önünde toplanan kalabalık grup, "Tüm insanların akıl, can, mal, nesil ve din emniyeti için..." ve "Siyonist işgal rejimine karşı direnen Filistin'in yanındayız" yazılı pankartlar açıp İsrail aleyhine çeşitli sloganlar attı.

Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu adına konuşan Zeynel Abidin Özkan, İsrail'in 1948'deki kuruluş gününü Filistinlilerin "Nekbe" (Büyük Felaket) olarak andığını hatırlatarak, "Filistin topraklarını zorla işgal ederek, halkını katledip ve sürgün ederek, evlerini ve zeytinliklerini tarumar ederek kısacası kandan ve zorbalıktan beslenerek kurulan ve yine bu yollarla büyüyen terör devleti İsrail'in 68. kuruluş yıldönümü bugün. 1948 yılının bugünü, Nekbe." diye konuştu.

Siyonist düşüncenin arkasına aldığı emperyalist güç ile 19. yüzyılın sonlarından itibaren Filistin topraklarını işgale başladığını belirten Özkan, "1948'den bu yana Filistin topraklarının yüzde 78'i işgal edildi. Filistinlilerin en az yüzde 60'ı bir daha geri dönmemek üzere topraklarından sürgün edilmiş durumda mülteci kaplarında yaşıyor. Ağır çekim bir soykırımın yaşandığı Gazze'deki 1,8 milyon Filistinli kuşatma koşullarında temel ihtiyaç maddelerine bile ulaşamadığı bir hayatta kalma mücadelesi veriyor." ifadelerini kullandı.

MAZLUMDER adına konuşan Huzeyfe Gültekin de 1917'de İngiliz manda yönetiminin yayınladığı Balfour Bildirgesi ile Filistin topraklarının Siyonist yapılanmaya vadedildiğini belirterek, İngilizlerin yaktığı bu yeşil ışık sonrası dünyanın çeşitli yerlerinden getirilen Yahudilerin bölgeye sistematik olarak yerleştirildiğini belirtti.

Açıklamaların ardından grup, çeşitli sloganlar atarak dağıldı.
 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA