• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ankara- İstanbul YHT hattına yoğun ilgi
24 Eylül 2014 Çarşamba 11:52

Ankara- İstanbul YHT hattına yoğun ilgi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, "Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren hattına ilgi çok yüksek. Günde 12 sefer yapılan hatta sefer sayısı artacak" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Ankara- İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattına çok yüksek ilgi olduğunu belirterek, "Günde 6 bin kişinin seyahat ettiği hatta, işletmeye alındığı 27 Temmuz’dan bu yana 220 bin 623 yolcu taşındı ve talep gittikçe artıyor" dedi.

Bakan Elvan, AA, muhabirine yaptığı açıklamada, cumhuriyet tarihinin en büyük demiryolu yatırımını AK Parti hükümetleri döneminde yaptıklarını ifade etti. Demiryollarının unutulmaya yüz tuttuğu bir dönemde, Türkiye’yi yüksek hızlı tren ile tanıştırdıklarına dikkati çeken Elvan, ileri teknoloji ile inşa edilenYHT hatlarındaki yolculuğun da yüksek kalitede olduğunu kaydetti. Bakan Elvan, "Bu teknoloji ile insanların yaşam biçimi değişti ve YHT'lerle yeni bir hayat başladı" diye konuştu.

Ankara-Eskişehir, Ankara-Konya, Eskişehir-Konya ve son olarak Ankara- İstanbul Yüksek Hızlı Tren Demiryolu Projesi ile Türkiye’nin en büyük projelerini hayata geçirdiklerini anlatan Elvan, 2023'e kadar, mevcut sistemin modernizasyonunun yanı sıra 3 bin 500 kilometre yüksek hızlı, 8 bin 500 kilometre hızlı ve bin kilometre konvansiyonel demiryolu yaparak, toplam demiryolu ağını 25 bin kilometreye çıkaracaklarını ifade etti.  

 Yeni YHT setleri geliyor

Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren hattına ilginin çok yüksek olduğunu vurgulayan Bakan Elvan, hatta, işletmeye alındığı 27 Temmuz'dan bu yana 220 bin 623 yolcu taşındığını, talebin gittikçe arttığını söyledi.

Bu hatta doluluk oranının ara istasyonlarda iniş/ binişler hesaplanınca yüzde 90’a ulaştığını dile getiren Elvan, şunları kaydetti:

"Halkımız YHT'lerden memnun, memnuniyet oranı dünya ortalamasının çok üstünde. YHT’lere gösterilen yüksek ilgi bizim için sürpriz olmadı. Oluşacak talepleri karşılayabilmek için gerekli tüm önlemleri aldık. 

Mevcut YHT setleri,  Ankara-Eskişehir, Ankara-Konya, Eskişehir-Konya ve Ankara-İstanbul hattında hizmet veriyor. Vatandaşlarımız YHT seferlerinin artırılmasını talep ediyor. Yeni YHT setlerinin imalatları sürüyor. Günde 6 bin kişinin seyahat ettiği Ankara- İstanbul YHT hattında şimdilik günde 6 geliş ve 6 gidiş olmak üzere toplam 12 sefer yapılıyor. Yeni alınan setlerin hizmete verilmesiyle sefer sayısı ve buna bağlı olarak yolcu sayısı daha da artacak."

Elvan ayrıca,  106 adet YHT seti temin projesinin yatırım programına alındığını, "Milli Tren Projesi" ile ilk milli trenin 2018’de raylarda olmasını hedeflediklerini ifade etti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA