• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Anıt mezar hazırlanıyor...
24 Aralık 2011 Cumartesi 11:25

Anıt mezar hazırlanıyor...

Aydın Menderes, tedavi gördüğü Ankara Atatürk Hastanesi'nde hayatını kaybetti
Eski başbakanlardan Adnan Menderes’in oğlu, eski milletvekili Aydın Menderes, tedavi gördüğü Ankara Atatürk Hastanesi'nde hayatını kaybetti.
 
 
Eski başbakanlardan Adnan Menderes'in oğlu Aydın Menderes'in defnedileceği Topkapı'daki anıt mezarda 15 kişilik belediye temizlik ekibi çalışmalara ara vermeden devam ediyor.
Yol, kaldırım ve çevre düzenlemesi yapılan anıt mezar, Aydın Menderes'i bekliyor.
27 Mayıs darbesinin ardından 17 Eylül 1961 tarihinde asılarak idam edilen Başbakan Adnan Menderes'in oğlu Aydın Menderes, Ankara Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi'nde bir süredir yatarak tedavi görüyordu. Bağışıklık sistemindeki sorunlar sebebiyle hastanede yatan 65 yaşındaki Menderes, dün akşam saatlerinde hayata gözlerini yumdu.
 
Pazar günü Fatih Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek olan Menderes'in naaşının babasının da bulunduğu anıt mezara defnedileceği öğrenildi. Zeytinburnu Belediyesi'ne ait çevre düzenleme ekipleri, kaldırımları tekrar düzenledi. Çevrede temizlik çalışmaları yapan ekipler, Menderes'in defnedileceği aile mezarlığının çevresini temizledi.
 
Ekipler çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.
 
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ında İstanbul'daki cenaze namazına katılacağı bildirildi.
 
Aydın Menderes'in Siyaset Hayatı
 
Merhum Aydın Menderes, Ankara Kolejini bitirdikten sonra yüksek ögrenimini Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nde tamamlayan Menderes, siyasete 1970 yılında Aydın'da Demokrat Parti'nin İl Başkanı olarak girdi.

1977 yılında Adalet Partisi Konya Milletvekili ve 1978 yılında aynı partinin Genel İdare Kurulu Üyesi oldu. 12 Eylül sonrasında 10 yıl siyasetten yasaklılar kapsamında yer aldı. 1993 yılında kurucusu olduğu Büyük Değişim Partisi Genel Başkanlığı'na seçildi. 1994 yılında bu partinin birleşmesiyle Demokrat Parti Genel Başkanı oldu.

1995 yılında Refah Partisi'nden İstanbul Milletvekili oldu. 1996 yılında aynı partinin Genel Başkan Yardımcılığı'na getirildi. 1999 yılında Fazilet Partisi'nde İstanbul Milletvekili oldu. Aynı yıl Fazilet Partisi'nden istifa etti. 3 Kasım 2002 tarihinde DYP'den Aydın Milletvekili adayı oldu. Fakat, DYP 3 Kasım 2002 seçimlerinde barajı aşamayınca seçilemedi ve siyaseti bıraktı.

Geçirdiği trafik kazası sonucu felç olan Menderes, bağışıklık sistemindeki sorunlar nedeniyle uzun süredir tedavi altında olduğu hastanede yaşamını yitirdiği bildirildi.
 
Aydın Menderes Kimdir

Ankara'da 1946 yılında doğan Aydın Menderes, Ankara Kolejini bitirdikten sonra yüksek öğrenimini Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nde 1968 yılında tamamladı.

Siyasete 1970 yılında Aydın'da Demokratik Parti'nin il başkanı olarak giren Menderes, 1977 yılında Adalet Partisi Konya Milletvekili ve 1978 yılında aynı partinin genel idare kurulu üyesi oldu.

Menderes, 1993 yılında kurucusu olduğu Büyük Değişim Partisi'nde genel başkanlığına seçildi. 1994 yılında bu partiyle birleşen Demokrat Parti'de genel başkan oldu. 1995 yılında Refah Partisi'nden İstanbul milletvekili seçilen Menderes, 1996'da aynı partinin genel başkan yardımcılığına getirildi.

Fazimet Partisi'nden 1999'da İstanbul milletvekili olan Menderes, aynı yıl partisinden istifa etti. 3 Kasım 2002'de DYP'den Aydın milletvekili adayı olan Menderes, DYP'nin 3 Kasım 2002 seçimlerinde barajı aşamaması üzerine parti genel başkanlığını ve siyaseti bıraktı.

Eski başbakanlardan Adnan Menderes'in oğlu olan Aydın Menderes, geçirdiği trafik kazasının ardından hayati tehlikeyi atlatmış ancak kol ve bacaklarında felç oluşmuştu.

Eski başbakanlardan Adnan Menderes’in son oğludur. Geçirdiği trafik kazası sonucu hayati tehlikeyi atlatmış ama kol ve bacaklarındaki felç durumu nedenyle tekerlektisandalye ile yaşamını sürdürüyordu

Eserleri

Tarihte Bir Yolculuk, Dergah Yayınları 1987;
Aydın Menderes ve Siyasette Yeni Yönelişler, Dergah Yayınları 1992 (Söyleyişlerinden olusan bir secme);
Yirmibirinci Yüzyıla Girerken Dünya ve Türkiye, Demokrat Parti Yayınları;
Yirmibirinci Yüzyıla Girerken Demokrat Partinin Misyonu, Demokrat Parti Yayınları 1995;
Gelenekten Güncele, Gün Yayıncılık 1999; Devletin Alınyazısı , Kızılelma Yayınları 2005.
 
....
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA