• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Anayasa değişiklik paketine sahip çıkın
18 Ağustos 2010 Çarşamba 13:35

'Anayasa değişiklik paketine sahip çıkın'

AK Parti Konya Milletvekilleri Sami Güçlü Ak Parti Selçuklu İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen belde programlarına katıldı. Merkez Selçuklu İlçesine bağlı Başarakavak ve Tepekent Beldelerinde
Referandum çalışmalarını sürdüren AK Parti Konya İl ve İlçe Teşkilatları, merkez ilçe ve beldelerde halk ile bir araya gelerek referandumu ve anayasa değişiklik paketini anlatıyor. Bu kapsamda AK Parti Konya Milletvekili Sami Güçlü, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Ak ile ilçe ve belde yönetimi Merkez Selçuklu İlçesi’ne bağlı Başarakavak ve Tepekent halkı ile bir araya geldi.
Sami Güçlü; “anayasa değişiklik paketine sahip çıkın”
Her iki beldenin meydanında düzenlenen programda söz alan AK Parti Konya Milletvekili Sami Güçlü, 1950’den sonra Türkiye’nin bir ilerleme içine girdiğini ancak 60 ve 80’deki darbeler ile 28 Şubat’taki süreç ile Türkiye’nin ayağının kaydırılmaya çalışıldığını dile getirdi. 11 Eylül 1980’de başlayan olayların 13 Eylül’de aniden durduğunun altını çizen Sami Güçlü; “Türkiye çok zor süreçlerden geçti. Devlet memuru olmak isteyen vatandaşlarımıza bazı engeller çıkarıldı, kadınlarımıza, gençlerimize aydınlarımıza baskı yapıldı. Şimdi ise Türkiye’nin önünde 26 maddelik bir paket var. Bu önemli bir fırsat. Yaş kararlarının yargıya açılması, HSYK ve Anayasa Mahkemesi’nin yapısının değişmesi; kadın çocuk ve gençlerimiz ile şehit ailelerimizin korunması gibi birçok önemli düzenlemeler var yeni pakette. Vatandaşlarımızın 12 Eylül’de bize destek vereceğine sonuna kadar inanıyoruz. Çünkü millet, vicdanında olmayan bir şeyi kabul etmez ve benimsemez” dedi.
Uğur İbrahim Altay; “Artık askeri anayasa ile yönetilmek istemiyoruz”
Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da referandumun öneminden bahsetti ve; “Biz AK Parti belediyeciliği olarak 8 yılda yapılamaz denilen hizmetlere imzamızı attık. Bu hizmetlerimizi sürdüreceğiz elbette. Ancak önümüzde önemli bir süreç var onu da anlatmak zorundayız halkımıza. Gerçekten önemli düzenlemeler var. artık askeri bir anayasa ile yönetilmek istemiyoruz. Sivil anayasa özlemini gidermek için bir fırsat var önümüzde. İnanıyorum halkımız bu pakete desteğini verecek ve Konya Türkiye’nin gururu olacak” ifadelerini kullandı.
Mustafa Ak: “Halkımıza güveniyoruz”
Referandumda AK Parti Selçuklu İlçe Teşkilatı’nın çalışmalarından bahseden İlçe Başkanı Mustafa AK ise, mahalle mahalle belde belde dolaşarak halka referandumu ve anayasa değişiklik paketini anlattıklarını dile getirerek; “Gerçekten önümüzde önemli bir fırsat var. Türkiye’nin geleceğine dair önemli düzenlemeler içeren pakete halkımızın destek vermesini istiyoruz. Bu konuda halkımıza hep güvendik güvenmeye de devam edeceğiz” dedi.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA