• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Anamas Dedegül Kültür Şenlikleri yapıldı
02 Temmuz 2012 Pazartesi 12:29

Anamas Dedegül Kültür Şenlikleri yapıldı

Konyanın Beyşehir ilçesine bağlı Kurucuova beldesinde bu yıl 11incisi düzenlenen geleneksel Anamas Dedegül Kültür Şenlikleri yapıldı.
Konya’nın Beyşehir ilçesine bağlı Kurucuova beldesinde bu yıl 11’incisi düzenlenen geleneksel Anamas Dedegül Kültür Şenlikleri yapıldı.
Şenliklere, Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, Kurucuova Belediye Başkanı Vedat Sabırlı, Sağlık-Sen Konya İl Başkanı Himmet Bayar, Kurucuovalılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mesut Can, belde belediye başkanları, sivil toplum ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
Festivalin açılışında konuşan Kurucuovalılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mesut Can, bu tür şenliklerin halkın kaynaşmasında ve beldenin tanıtılmasında etkin rol oynadığını belirtti. Bu etkinlikleri Kurucuova Belediyesi ile birlikte 11 yıldır sürdürdüklerini anımsatan Can, bu geleneği devam ettireceklerini ifade etti.
Etkinlikleri ‘Kurucuova’nın düğünü’ olarak nitelendiren Kurucuova Belediye Başkanı Vedat Sabırlı, hemşehrilerinin bu düğün gününde bir araya gelmek için büyük bir gayret gösterdiğini dile getirerek, bölgede yürütülen yol çalışmaları hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, etkinliğe katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bu tür güzelliklerin sonsuza kadar sürmesini dilediğini belirten Taşcı, orman manzarası ve gölün de şenliğe ayrı bir hava kattığını kaydetti.
Festivalde protokol konuşmalarının ardından yerel sanatçılar sahne aldı. Yörede yaşayan çocukların düzenlediği gösterilerin ardından ağalık takdimi yapıldı. Dernek Başkanı Mesut Can ile Belediye Başkanı Vedat Sabırlı bu yılın ağası seçildi. Yılın ağası olan ikiliye av tüfeği hediye edildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA