• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Anadoluya şükran buluşmaları başlıyor
25 Ağustos 2014 Pazartesi 17:50

Anadolu'ya şükran buluşmaları başlıyor

Konya’nın Hüyük ilçesine bağlı Çavuş Mahallesi’nde geçtiğimiz yıllarda kurulan kerpiç mimari evlerin bulunduğu Sonsuz Şükran Köyü, bu yıl sanatçıların 5’inci buluşmasına ev sahipliği yapacak.
Konya’nın Hüyük ilçesine bağlı Çavuş Mahallesi’nde geçtiğimiz yıllarda kurulan kerpiç mimari evlerin bulunduğu Sonsuz Şükran Köyü, bu yıl sanatçıların 5’inci buluşmasına ev sahipliği yapacak. 
 
Sonsuz Şükran Köyü Derneği Başkanı Mehmet Taşdiken, Anadolu'ya Şükran Buluşmaları'nın bu yıl 5'incisinin Şonsuz Şükran Köyü'nün kurulduğu Çavuş Mahallesi'nde 3-7 Eylül tarihleri arasında yapılacağını söyledi. Anadolu'daki en büyük sanat buluşması olan festivale, 5 yıldır hiçbir sanatçının ücret almadan katkı sunduğunu vurgulayan Taşdiken, bu yıl da çok sayıda ünlü sanatçının buluşmasına tanıklık edecek etkinliğe Kültür ve Turizm Bakanlığı, Konya Büyükşehir Belediyesi, KOP Bölge İdaresi Başkanlığı ve Selçuk Üniversitesi'nin destek sağladığını aktardı. Taşdiken, "Anadolu'ya Şükran Buluşmaları 5 yıldır Türkiye'nin 800'e yakın önemli sanatçısını ağırladı. Temeli 'Sonsuz Şükran Köyü'. Bu köyü, ülkemizin çok değerli sanatçılarının katkılarıyla kurduk. Yüzlerce yıl ihmal edilmiş Anadolu topraklarını, Türkiye'nin sanatçılarının bir buluşma merkezi haline getirdik. Çağdaş sanatlarda uzun vadede Anadolu eksenli bir sanat felsefesi kurmak ve geliştirmek amacıyla yola çıktık"dedi.
 
"BİRÇOK ÜNLÜ BU KÖY İÇİN GÖNLÜNÜ ORTAYA KOYDU"
Taşdiken, Sonsuz Şükran Köyü’nün, Çavuş Mahallesi’nde, Beyşehir Gölü yakınında yüzlerce sanatçının katkısıyla gönüllülük esasına göre bir sanatçı köyü olarak kurulduğunu söyledi. 2012 yılında kurdukları sanatçı köyüne Halil Ergun, Nilüfer Açıkalın, Yüksel Aksu, Reis Çelik, Orhan Oğuz, Selçuk Özer, Mustafa Uzunyılmaz gibi sinema sanatçılarının yanı sıra, Prof. Dr. Devrim Erbil, Kamer Batıoğlu, Sevgi Erdaha, Serap Gümüşoğlu, Meltem Sofia Gikas, İlknur Şanal, Kamer Batıoğlu, Fatoş Yalçınkaya, Ülkü Cılızoğlu, Ali Ayyıldız, Ekrem Kadak, Fazilet Kendirci, Burcu Özkurt, Leyla Cansız, Asaf Zeki Yüksel gibi ressam ve helkeltraşlar, Prof. Dr. Nilüfer Narlı, Prof. Dr. Birsen Durmaz, Prof. Dr. Hakan Ekmekçi, Prof. Dr. Metin Sözen, Prof. Dr. Rifat Çelebi gibi akademisyenler, Cemil İpekçi, Zeynep Tunuslu, Güler Kazmacı, Musa Çözen, Nezih Başgelen, Sema Moritz, Esra Alkan, Çiğdem Akkaya, Poyraz Topal gibi pek çok sanatçı, Ahmet Sever, eski Çavuş Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem gibi isimlerin bu köy için gönlünü ortaya koyarak seferber olduğunun altını çizen Taşdiken şunları kaydetti, “Konya Selçuk Üniversitesi, Karatay Üniversitesi, Mimarlar Odası destek verdi. Çağdaş sanatlarda Anadolu eksenli bir sanat felsefesi kurmak ve geliştirmek amacıyla yola çıkıldı. Belediye ile katılımcıların kurduğu Sonsuz Şükran Derneği köyün oluşumuna emek verdi. Tatil köyü mantığıyla değil, içinde sürekli atölye çalışmalarının yapıldığı sürdürülebilir bir yaşam hedeflendi. Köy, cephe görüntüleri, yapı teknikleri, yapı malzemeleri ve yerleşim planıyla kerpiç evlerden, bin yıllık Selçuklu sivil mimarisi tarzında, geleneksel teknikle eski köyün hemen yanına kuruldu.“Sonsuz Şükran Köyü” ismi, Mehmet Taşdiken üstünden insanın doğduğu topraklara şükranını ifade ediyor.”
Sanatçıları buluşturacak festivalin programının da belli olduğunu belirten Taşdiken, etkinlikte sanatçıların konser programlarının yer alacağını, film gösterimleri, yönetmen-oyuncu söyleşileri, belgesel ve çocuk atölyelerinin açılacağını, sanatçıların Anadolu’nun zanaatlarını canlı performanslarıyla gözler önüne sereceğini sözlerine ekledi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA