• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Anadolunun ortasında plaj keyfi
17 Temmuz 2012 Salı 12:05

Anadolu'nun ortasında plaj keyfi

Türkiyenin en büyük tatlı su gölü olan Konyanın Beyşehir Gölü kıyıları, turizm sezonunu dolu dolu geçiriyor.
Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü olan Konya’nın Beyşehir Gölü kıyıları, turizm sezonunu dolu dolu geçiriyor.
Beyşehir Gölü’nün kıyısında işletmeye açılan Üstünler Plajı, kumsaldaki ince kumuyla yerli ve yabancı turistlerin gözde mekanı haline geldi. Konaklama imkanlarının da sunulduğu plajda, tatilciler güneş, kum, yüzme ve su sporlarının tadını doyasıya yaşarken, hobi bahçelerinde yetişen yerli ürünleri tatmanın da keyfine varıyor.
Üstünler Plajı Tesisleri İşletme Müdürü Mehmet Güroacak, Konya’ya denizi getirdiklerini belirterek, “Beyşehir Gölü kıyısındaki tesisimizde Akdeniz ve Ege sahillerindeki güzide turizm beldelerinde ne ararlarsa burada da var. Tesislerimize gelen yerli ve yabancı turistlerimiz buradaki konseptten son derece memnun kalıyorlar” dedi.
Bölgedeki ilk can kurtaranlı tesis olduklarını vurgulayan Gürocak, “Piknik yapmak isteyenler, hem piknik yapabiliyor, hem de yaz sıcağından gölden istifade ederek kurtulabiliyor. Burada bir aile atmosferi içerisinde günün tüm yorgunluğu atılabiliyor. Aynı zamanda, otel, restoran, plaj, mesire alanı hizmetimiz var. Ağaçlar arasında çok geniş bir alanımız mevcut olduğu için karavan tutkunları, çadır kurarak kamp yapmak isteyenler için en ideal mekan burasıdır. Gölümüz tatlı su olduğu için duş alma ihtiyacı fazla yok ama biz yine de bu imkanı ziyaretçilerimize sunuyoruz. Şehir hayatından bunalan ve bahçe işleriyle uğraşmak isteyen misafirlerimiz için de burada güzel bir ortam hazırladık. Bu tür talepleri olan misafirlerimize burayı bir yıllığına kiralıyoruz. Hobi bahçelerimiz var. Arzu ettikleri sebzeleri burada yetiştirip günün stresini atabiliyorlar. Burada aileler için başka yerlerde bulamayacakları çok değişik atmosfer var. Su sporları olarak jet skiler, kanolar, yunuslar mevcut. Yakında dubamızı da hizmete sunacağız. Kısacası bir Akdeniz ikliminde, 5 yıldızlı bir otelde ne varsa hepsi burada da mevcut” diye konuştu.
Tesislerin sahibi Fahriye Erden ise, Beyşehir ilçe merkezine sadece 12 kilometre mesafede olan Üstünler Plajı’nın eskiden beri yöre halkının gözde bir piknik, yüzme ve dinlenme mekanı olduğunu söyledi. Uzun zamandan beri atıl vaziyette bulunan plaj ve tesisleri Beyşehir turizmine kazandırdıklarını anlatan Erden, tüm tatilcileri Beyşehir’e davet etti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA