• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Anadolu Kartalı eğitiminde İsrail yine var
15 Haziran 2009 Pazartesi 17:14

Anadolu Kartalı eğitiminde İsrail yine var

Anadolu Kartalı eğitimlerinde bugüne kadar 5 kez katılan İsrail'in Anadolu Kartalı'nın 2009/3 eğitimine de katılacağı öğrenildi.
Anadolu Kartalı-2009/2 Eğitimi'nin basın günü, Türkiye'nin yanısıra ABD, İngiltere, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri ve NATO hava unsurlarının katılımıyla başarıyla icra edildi.
 
 Konya 3.Ana Jet Üs Komutanlığı'ndaki Anadolu Kartalı Eğitimleri, Hava Kuvvetleri Komutanlığı sorumluluğunda yılda 4 defa ulusal ve/veya uluslararası olarak gerçek harekat şartlarına benzetilmiş bir ortamda gerçekleştiriliyor. İcra edilen görevlerin anında veya çok kısa sürede değerlendirilmesi maksadıyla kullanılan Hava Muhaberesi Gösterim Sistemi (ACMI) ve Görev Sonu Değerlendirme Sistemi gibi eğitim yardımcıları da dikkate alındığında, Anadolu Kartalı Eğitimleri eksiklerin görülüp giderilebileceği bir müşterek eğitim laboratuarı niteliği de taşıyor.

JSF'LER KONYA'DA KONUŞLANACAK
Eğitim uçuşları öncesinde basın mensuplarına verilen brifinginde konuşan 3. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Bertan Nogaylaroğlu, üs hakkında bilgi vererek, önümüzdeki yıl TSK envanterine girecek feet tipi uçaklarının 4 tanesinin burada konuşlanacağını söyledi. Yeni pilotların burada F-16 uçaklarıyla eğitim gördüğünü de vurgulayan Tuğgeneral Nogaylaroğlu, "Üssümüz, diğer üslerden farklı olarak TSK'nın genel müşterek eğitimlerine de katılıyor" dedi.
Tuğgeneral Nogaylaroğlu, 2014 yılında TSK envanterine girecek olan yeni nesil savaş uçakları (JSF) F-35'lerinde burada konuşlanacağını ve bununla ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi.
Brifingde, Anadolu Kartalı Eğitim Merkezi Komutanı Yarbay Recai Doruk da, eğitim hakkında bilgi verdi. 2001 yılından beri ulusal ve uluslararası olmak üzere 22'nci eğitimi tamamladıklarını belirten Yarbay Doruk, "Bu eğitimlerimize toplam bin 650 uçak ile 18 bin 200 personel iştirak etti" diye konuştu. Yarbay Doruk, bu süre içerisinde 14 bin 50 uçak sortisi icra edildiğini vurgulayarak, "Anadolu Kartalı Eğitim Merkezi, dünyada sayılı, Avrupa'da tek Müşterek Eğitim Merkezi'dir" şeklinde konuştu.

EĞİTİME TOPLAM 83 UÇAK KATILIYOR
Anadolu Kartalı-2009/2 Eğitiminin Basın Günü, Hava Kuvvetleri Komutanlığı koordinatörlüğünde ABD, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), İngiltere ve Ürdün Hava Kuvvetleri ile NATO AWACS unsurlarının katılımıyla gerçekleştirildi. Eğitim, yaklaşık400 kilometreeninde ve300 kilometreboyunda geniş bir alanı kaplayan Anadolu Kartalı Eğitim Sahasında icra edildi. Bu yılki eğitime, 61 milli, 22 yabancı olmak üzere toplam 83 uçak ile 3.Ana Jet Üs Komutanlığı personeli haricinde toplam bin 24 personel katılıyor. Bu kapsamda eğitime, Türkiye'den 48 adet F-16, 8 adet F-4, 2 adet F-5, 1 adet C-160, 1 adet KC-135 ve 1 adet AS-532 hava unsuru katılırken, ABD'den 5 adet F-15, İngiltere'den 6 adet EF-2000, Ürdün'den 3 adet F-16, BAE'den 6 adet Mirrage-2000 ile eğitimde yer aldı.
Gerçek harekat şartlarına benzetilmiş bir ortamda Karma Kuvvet Hava Harekatını çok uluslu olarak planlamak ve icra etmek, alınan derslerle eğitim seviyesini yükseltmek ve eğitim seviyesi ile imkan ve kabiliyetlerin çok uluslu ortamda sergilenmesi eğitimin maksatları arasında yer alıyor.
Anadolu Kartalı-2009/2 eğitimi, Mavi ülke ile Kahverengi ülke arasındaki jenerik bir çatışma senaryosu dahilinde hava harekatı ağırlıklı olarak icra edildi.
Basın mensuplarına, eğitime katılan uçakların hazırlıkları ve uçuşları izlettirildi. Anadolu Kartalı eğitimlerinde bugüne kadar 5 kez katılan İsrail'in Anadolu Kartalı'nın 2009/3 eğitimine de katılacağı öğrenildi.
 
iha
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA