• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Anadolu halkı araç seçiminde işini biliyor
13 Aralık 2009 Pazar 13:49

Anadolu halkı araç seçiminde işini biliyor

Fiyatı 50 ile 150 bin lira arasında değişen ikinci el lüks araçlar Anadolu kentlerinde yoğun ilgi görüyor.
Fiyatı 50 ile 150 bin lira arasında değişen ikinci el lüks araçlar Anadolu kentlerinde yoğun ilgi görüyor.
     Konya'da ikinci el lüks otomobil alım satımı yapan bir firma sahibi Mehmet Çenesiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, lüks otomobile ilginin Konya gibi Anadolu kentlerinde her zaman var olduğunu ancak genel olarak bu ilginin son 10 yılda daha da arttığını söyledi.
     Çenesiz, küresel ekonomik krize rağmen ikinci el lüks otomobile talebin azalmadığını, hatta iyi durumdaki temiz kullanılmış araçların kısa süre içinde müşteri bulduğunu belirtti.
     Bu araçlara talebin bölgesel olarak değiştiğini anlatan Çenesiz, şunları kaydetti:
     ''Örneğin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde genel olarak BMW X5 cipler tercih ediliyor. İç Anadolu bölgesinin tercihi ise lüks otomobil, özelde ise Audi A6 oluyor. Cip belki daha gösterişli ancak lüks bir otomobilin rahatlığı ve konforunu bir cip veremiyor. Yoğun talep gören bu lüks araçların çoğu 3 bin motor ve dizel. Bu araçları elbette 50 ile 150 bin lira arasında ödeme gücü olanlar, özellikle de genç ve orta yaş ticaretle uğraşanlar ya da sanayiciler tercih ediyor. Lüks ikinci ele ilgi giderek artıyor. Genelde bu araçlar ihtiyaçtan çok prestij için tercih ediliyor.''
     Çenesiz, sıfır lüks otomobillerin şuan için az talep görmesinin haliyle ikinci ellerine ilgiyi biraz daha artırdığını, ancak son günlerde tüm otomobil firmalarının fiyatlarını geri çekerek cazip kampanyalar başlatma yarışını girmeye başladıklarını, buna rağmen ikinci ellerin fiyatlarıyla halen tercih nedeni olduklarını anlattı.
     İkinci el otomobil içinde en çok tercih edilen markaların Audi, BMW, Mercedes olduğuna dikkati çeken Çenesiz, ''Örneğin 2006 model Audi Q7 55 bin avro, 2005 model X5 40 bin avro, 2007 Audi A6 35 bin avro, S 320 2001 model Mercedes 30 bin avrodan satılıyor. Aksesuar, aracın iyi durumda olması ve kilometresine göre bu fiyatlar biraz azalıp artabiliyor'' dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA