• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Anadolu basını adil olmayan bir rekabetin içinde
28 Temmuz 2009 Salı 13:09

'Anadolu basını adil olmayan bir rekabetin içinde'

Konya Gazeteciler Cemiyeti, Basın Bayramı ve basında sansürün kaldırılışının 101. yıl dönümü nedeniyle resepsiyon verdi.
Konya Gazeteciler Cemiyeti, Basın Bayramı ve basında sansürün kaldırılışının 101. yıl dönümü nedeniyle resepsiyon verdi.
 
Konya Dedeman Otelindeki resepsiyona, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, merkez ilçe belediye başkanları, kamu kurumlarının temsilcileri ve gazeteciler katıldı.
 
Resepsiyonda konuşan Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, medyadaki tekelleşmenin halen devam ettiğini ve 4. kuvvet olarak görevini yerine getirmeye çalışan Anadolu basınının adil olmayan bir rekabetin içine sürüklendiğini söyledi. Kamu adına denetleme görevini yerine getirmeye çalışan gazetecilerin güç koşullar altında çalıştığını belirten Özdemir, “Gazetecilerin toplumsal görevlerini yerine getirebilmesi için örtülü sansür niteliğindeki engellemelerin kaldırılması gerekmektedir. Yerel basının mali yapısı güçlendirilerek yaygın basının sermaye gücü karşısında ezilmesi engellenmelidir” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise konuşmasında, sansürün kaldırılışının yıldönümünde basının gelişiminin artarak devam etmesini diledi.
Konya Valisi Aydın Nezih Doğan da, geriye dönüp bakıldığında baskı ve sansür uygulamasının tarih olduğuna tanıklık edildiğini ifade ederek, “İnanıyorum ki, Tükiye’nin bugün geldiği noktadan sonra basında sansür olayı tekrar etmeyecek” dedi.
Konuşmaların ardından, Konya Gazeteciler Cemiyeti'ne desteklerinden dolayı bazı kuruluşlara plaket verildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA