• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Anadil kampanyası din dersi karşıtlığına dönüştü
14 Eylül 2013 Cumartesi 15:22

Anadil kampanyası din dersi karşıtlığına dönüştü

BDP ile Eğitim-Sen'in başlattığı anadilde eğitim kampanyasının imza metninde zorunlu din dersi istemiyoruz' ifadesi yer aldı.Bu talep, kendi dilinde eğitime destek veren çevrelerin de tepkisini çekti

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ile Eğitim-Sen tarafından anadilde eğitim talebi için başlatılan kampanyada ‘din dersi karşıtlığı' yapıldığı ortaya çıktı. Cadde ve sokaklarda kurulan masalarda ‘anadilde eğitim hakkı' için imza atanlar aynı zamanda ‘zorunlu din dersinin kaldırılması' için de imza atmış oluyor. Anadilde eğitime destek verenler, dilekçenin satır aralarına yerleştirilen ‘din dersinin kaldırılması' isteğini görmeden imza atıyor.

Anadil için boykot çağrısı

KCK, önümüzdeki hafta okulları boykot etmeye yönelik çağrılarına devam ederken BDP ve Eğitim-Sen'in anadilde eğitim için başlattığı kampanya da sürüyor. İki gün önce birçok ilde yürüyüş düzenlenerek imza kampanyası başlatıldı. Eğitim-Sen üyesi bazı öğretmenlerin yürüttüğü imza kampanyası için çok sayıda okula imza dilekçesi dağıtıldı. Şehir merkezinin kalabalık noktalarına da imza toplanması amacıyla masalar kuruldu. ‘Ayrımcılık, ötekileştirme ve dayatmalardan vazgeçilmelidir' başlıklı dilekçenin giriş bölümünde, ‘insan hakları, demokrasi ve özgürlük bilincinin yükseldiği, farklı dil, kültür ve renklerin aynı haklardan eşitçe yararlanma anlayışının geliştiği' belirtiliyor. Dilekçenin son satırında ise daha belirgin siyah yazıyla ‘herkesin anadilinde eğitim alma hakkına kavuşmasını talep ediyorum' cümlesi yer alıyor. Dilekçenin giriş bölümüne göz atıp son cümleyi okuyanlar imza atıyor. Ancak biraz daha dikkatli olanlar, dilekçede ‘Zorunlu din dersinin kaldırılması' talebini görünce bundan vazgeçiyor.
STAR
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA