• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ana Baba Okulu başladı
10 Kasım 2012 Cumartesi 15:33

Ana Baba Okulu başladı

Meram Belediyesi tarafından düzenlenen Ana Baba Okulu-5, Türkiye'nin ilk aile koçu olan Münir Arıkan'ın verdiği seminerle başladı.
Konevi Kültür Merkezi'nde düzenlenen Ana Baba Okulu-5’in ilk oturumuna konuşmacı olarak katılan Türkiye'nin ilk aile koçu Münir Arıkan, "Yeni Eğitim Sisteminde Çocuğun Başarısı İçin Anne Baba Tutumları" konulu seminer verdi.
Eğitim seminerinden önce kısa bir konuşma yapan Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, “2010 yılından itibaren başlattığımız ve bir okul statüsüne kavuşturduğumuz Ana Baba Okulu'nun beşincisini düzenliyoruz. Fiziki belediyecilikle birlikte sosyal ve kültürel hizmetlere de büyük önem veriyoruz.  Sizlerin destekleriyle birlikte bu çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek.  Bu eğitim seminerlerinde anne ve babalara, anne ve baba adaylarına bir şeyler verebiliyorsak; eşlerin birbirleriyle ve çocuklarıyla olan iletişim sıkıntılarının çözümü noktasında bir katkı yapabiliyorsak ne mutlu bize. İnşallah 5 hafta sürecek olan bu seminerlerden hep birlikte istifade ederiz. Eğitime, kültüre ve sosyal çalışmalara Meram Belediyesi olarak önem vermeye devam edeceğiz." dedi.
Eşler arasındaki iletişim ve çocukların eğitimi konusunda önemli bilgiler veren aile koçu Münir Arıkan, "Bu tür eğitimler önemli. Ancak eskilerdeki; dedelerimizin ve ninelerimizin arasındaki muhabbetin sırrını da öğrenmek lazım. Bu tekniğin yanına o eskilerin ruhunu eklemeliyiz.  Ünlü bir yazar 'Bir babanın çocuklarına verebileceği en güzel hediye onların annelerini sevmektir' diyor. Bu nedenle anne ve baba arasındaki iletişim ne kadar güzelse bu durum çocukların eğitimine de olumlu olarak yansıyacaktır" diye konuştu.  
"ÇOCUKLAR ZEKA KÜPÜNE BENZER"
Aile koçu Arıkan, "Sizin için Çince yazmak ne kadar zorsa çocuklarımız için de bizim bildiğimiz şeyleri yapmak o kadar zordur. Çünkü onlar yeni bilgi alıyorlar, bardakları boş. Çocuklar zeka küpüne benzer. Zeka küpünü yapabilmek için ne kadar zaman harcıyorsak çocuklarımızın eğimi için de aynı özeni göstermeliyiz. " dedi.
Programın sonunda Başkan Kalaycı, yaklaşık 3 saat süren güzel ve yararlı eğitim seminerinden dolayı Münir Arıkan'a teşekkür ederek çiçek takdim etti.
Ana Baba Okulu-5'te, 16 Kasım 2012 Cuma günü saat 19.30’da yapılacak ikinci oturuma ise Prof. Dr. Mehmet Zeki Aydın konuşmacı olarak katılacak. Bu oturumun konu başlığı; “Ailede Ahlâk Eğitimi.”
“Kadın Erkek Yaratılış Farklılıkları” başlıklı 3'üncü oturuma ise yazar Sema Maraşlı konuşmacı olarak katılacak. 22 Kasım 2012 Perşembe günü saat 19.30’da başlayacak bu oturum yine Konevi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.
 Ana Baba Okulu-5,  29 Kasım 2012 Perşembe günü Psikolojik Danışman
M. Kemal Hayta'nın "Ailede Çocuk Eğitimi",  08 Aralık 2012 Cumartesi günü de Aile Danışmanı Muhittin Korucu'nun "Eşler Arası İletişim" konulu seminerleriyle sona erecek. Konevi Kültür Merkezi'ndeki seminerlerin başlama saati 19.30
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA