• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Amerikalı Müsteşardan Konya Şekere övgü
24 Şubat 2011 Perşembe 14:34

Amerikalı Müsteşar'dan Konya Şeker'e övgü

Dünya devletlerinin dikkatini çeken Konya Şeker, ABD başta olmak üzere AB devletlerinin büyükelçilik düzeyindeki yetkililerinin ziyaret odağı haline geldi.

Türk tarımının büyümesine kattığı ivme ile birlikte son yıllarda gerçekleştirdiği tarımsal sanayi yatırımlarıyla dünya devletlerinin dikkatini çeken Konya Şeker, ABD  başta olmak üzere AB devletlerinin büyükelçilik düzeyindeki yetkililerinin ziyaret odağı haline geldi. Geçtiğimiz günlerde Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk’u ziyaret eden Hollanda’nın Ankara Büyükelçisi Dirkse’den sonra dün de Amerika Birleşik Devletleri Tarım Müsteşarı Clay M. Hamilton da ziyarette bulundu.

ABD’li Tarım Müsteşarı Clay M. Hamilton ve beraberindeki ABD Büyükelçiliği Tarım Uzmanı Samet Serttaş ile Tarım Pazarlama Uzman Yardımcısı Meliha Atalaysun’u makamında ağırlayan Pankobirlik Genel Başkanı, AB Holding ve Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, “Bugün burada Amerikalı dostlarımızla, bir anlamda meslektaşlarımızla iki ülke adına çok önemli görüşmelerde bulunduk”dedi.

Amerika ve Türk tarımının ele alındığı, çeşitli konuların dile getirildiği, karşılıklı görüşmelerin iki ülke adına da yararlı olacağı düşüncesinin hakim olduğu görüşmenin ardından, ziyaretle ilgili düşüncelerini dile getiren ABD Tarım Müsteşarı Clay M. Hamilton, dünyanın her yerinde en iyi insanların çiftçiler olduğunu ve yaptıkları her şeyin de dünyanın en güzeli olduğunu belirterek, Konya Şeker’le ilgili bilgi sahibi olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Hamilton, bence Konya Şeker, Türkiye’deki şirketler içerisinde çıtayı en çok yükseltmiş bir kurumdur. Yani Konya Şeker Türkiye’nin son yıllarda parlayan yıldızıdır. Umarım gelecekte Konya Şeker ve Yönetim Kurulu Başkanı sayın Recep Konuk beyefendiyle birlikte çok önemli görüşmeler yaparız” diye konuştu.

Pankobirlik Genel Başkanı, AB Holding ve Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk da ABD’li konukları Konya Şeker’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, küresel bir dünyayı hep birlikte idrak ettiğimizi, üretimde ve tüketimde de bütünlüğün zuhur ettiği ve daha çok önümüze geldiği bir süreci hep birlikte yaşadığımızı vurguladı.
Konuk konuşmasını daha sonra şöyle sürdürdü;
“Üretimde ve tüketimde doğru planlamaların yapılıyor olması sadece ülkelerimiz için değil, dünyanın daha sağlıklı olması adına da çok önemlidir. Bugün bu anlamda değerli müsteşarımızla çok önemli konularda görüşmelerde bulunduk. Kendilerinin şirketimizle ilgili araştırma ve çalışmalarının yanında şirketimizle ilgili söylemleri bizi ziyadesiyle mutlu etmiştir. Bu şirket sadece üyelerinin  sorumluluğunu idrak eden değil, ayrıca küresel bir dünyada yer alan ve küresel sorumluluklarını da yerine getiren bir şirkettir.
Elbette gıdanın üretiminde ve tüketiminde de karşılıklı tecrübelerin paylaşılacağını, paylaşacağımızı bugün burada teyit ettik. İnşallah insanlarımız adına çok önemli sinerjileri üretiriz diye düşünüyorum. İnsanlık çok güzel şeyleri hak ediyor. Bugün tüm dünyada üreticilerin de tüketicilerin de mutlu olması, refahtan pay alması gereken bir aralıkta olması gerekir. Bizim çabamız bu yöndedir, bunun içindir. Bu çabanın içinde dostlarımızın da bizimle birlikte olacaklarını ifade etmeleri bizi ziyadesiyle mutlu etmiştir.
ABD’li Tarım Müsteşarı ve beraberindeki değerli heyete çok teşekkür ediyorum ve iki ülke arasındaki görüşmelerin de devam edeceğine inanıyorum.”

Görüşmelerin ardından Pankobirlik Genel Başkanı, AB Holding ve Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, ABD’li konuklara Konya’ya özgü çeşitli hediyeler verdi.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA