• Konya4 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Amerikada Elektronik Sigaraya Onay Verildi
18 Ekim 2021 Pazartesi 21:08

Amerika'da Elektronik Sigaraya Onay Verildi

Amerika'da Elektronik Sigaraya Onay Verildi

 

Tütün ve tütün ürünleri arasında yer alan elektronik sigara Amerika Birleşik Devletlerinde tam manasıyla gündem yarattı. Ülke genelinde üretimi yapılan bir çeşit elektronik sigaranın ilk defa FDA onayı aldığı açıklandı. Tarihe geçen bu olayla ilgili bütün detayları yazımız içeriğinde bulabilirsiniz. Gündemde yer alan bu haber tam anlamıyla şaşkınlığa neden oldu.

Amerika Birleşik Devletlerine bağlı olan ve tıbbi alanda üretimler yapan uluslararası FDA Kurumu ilk defa bir elektronik sigara kullanımına onay vererek tarihe geçti. Gıda ve ilaç dairesi olarak bilinen FDA üretimi yapılan bir elektronik sigaraya onay vererek bir ilke imza attı. Elektronik sigara bununla birlikte tercih edilebilecek.

Elektronik Sigaraya FDA'dan Onay Çıktı

Amerika Birleşik Devletlerinde elektronik sigara üretimleri devam ederken ulusal gıda ve ilaç dairesi olarak bilinen FDA ilk onayını verdi. FDA ilk defa elektronik sigara satışları için onay bildirgesi yayınladı. Erişkin yaş grubunda yer alan bireylerin sigara kullanma alışkanlığından kurtulmaları gerektiğini düşünen FDA yetkilileri  bu kapsamda elektronik sigara satışları için ön onayı vermiş oldu. Bu durumda vuse markası adı altında üretimi yapılan ve toplamda 3 çeşiti olan elektronik sigara satışları FDA tarafından onaylandı. Daire tarafından yapılan duyuruda bu detaylar liste halinde açıklandı. Yaşanan bu gelişme ile birlikte elektronik sigara satışlarının önümüzde ki günlerde başlayacağı iddai ediliyor.

Vuse Markalı Elektronik Sigara Satışlarına Onay Çıktı

FDA tarafından satışlarına onay verilen elektronik sigaralarda tatlı ve aromatik yapıda olmayacağı ve tütün aromalarına sahip olacağı konusuna değinildi. Bununla birlikte daha önceden hiç kullanmamış ve yaygın olarak kullanım yapılmasının saptanması durumunda ise ürünlerin piyasadan çekileceği de açıklanmış oldu. Onay alan elektronik sigaralar için aranan koşul ve şartlar bu şekilde netlik kazanmış oldu. Uzun bir süredir inceleme altında olan elektronik sigara satışları bu sayede kurum tarafından onaylanmış oldu. Ancak yaygın bir kullanım tespit edildiğinde ürünlerin piyasadan geri çekilebileceği açıklandı. Amerika genelinde onay alan elektronik sigara FDA tarafından bu şartlar dahilinde açıklandı. 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA