• Konya10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ameliyatısz Estetik ile İstediğiniz Görünüme Kavuşun!
29 Eylül 2019 Pazar 23:04

Ameliyatısz Estetik ile İstediğiniz Görünüme Kavuşun!

Ameliyatısz Estetik ile İstediğiniz Görünüme Kavuşun!

 

Geçen yıllar vücudumuzda bazı değişiklikler ortaya çıkarır. Ama en görünen yerlerimizden birisi olarak yüzümüzdeki değişiklikleri daha çok önemseriz. Sarkma, kırışma gibi sorunlar için 35’li yaşlardan itibaren kremler ve kozmetik ürünler kullanılır. Bu ürünler kısa dönemde etkili olsa da kesin bir çözüm sunmaz. Eğer yüzünüzün daha genç ve canlı görünmesini isterseniz yüz estetiği cerrahisinden yardım alabilirsiniz. Kesi yapılan ameliyatlar sizi korkutuyorsa ameliyatsız yöntemlerden de yararlanabilirsiniz. Son yıllarda yüzümüzü daha farklı ve gergin göstermek için geliştirilen bazı ameliyatsız yöntemler dikkat çekmektedir. İşte bunlardan bazıları.

Burun Estetiği Yerine Burun Dolgusu

Burun estetiği son yılların en yaygın estetik operasyonlarından birisidir. Rinoplasti adı verilen burun cerrahisi pek çok soruna çözüm üretir ve burna istenilen şekli verebilir. Ama rinoplastiden korkanlar için burun dolgusu da burnumuzdaki şekil bozukluklarını çözmek için yardımcı olacak yöntemlerden birisidir. Bu işlem için uygun olan belirli bir hasta grubu vardır. Uygun olan hastalara burun dolgusu yapılırsa sonuç başarılı olabilir. Ameliyatsız burun estetiği cerrahisinde kullanılan yöntemler arasında lazer, dolgu maddeleri ve askı dikişleri bulunur. Bu yöntemler aracılığıyla düşük burun ucu kaldırılabilir. Burun kanatları üzerinde asimetrik bir durum ya da eğrilik varsa düzeltilebilir. Burun kemeri ve burnun sırtı üzerinde çöküntü varsa doldurulabilir. Eğer burun cerrahisi ameliyatı geçirilmişse ve bazı ufak sorunlar varsa bunlar da çözülebilir. Ayrıca burnun ucunda yer alan bir gamze, burun kökünde yer alan çöküntü, geniş burun sırtı ve nazal valf yetmezliği gibi problemler de çözülebilir. Ama burnun tamamen küçültülmesi gibi bir işlem yapılamaz.

Burun Dolgusu Nedir?

Burun dolgusu yukarıda saydığımız gibi burnun dış görüntüsündeki sorunların dolgu yapılarak giderilmesi işlemidir. Bu işlemi yaptıracağınız sağlık merkezi ve doktorların uzmanlığı önemli bir noktadır. Hastanenin gerekli sertifikalara sahip olması ve doktorların da profesyonel ve deneyimli olması gereklidir. Burun dolgusu sırasında kullanılan dolgu maddesi konusunda da özenli davranılması gereklidir. Bu işlem için genel olarak hyalüronik asit kullanılır. Ya da bu maddenin türevleri kullanılır. Bu madde sağlığa zararlı değildir ve vücudumuzda da zaten bulunur. İşlem sırasında anestezik kremlerle burun bölgesi uyuşturulur ve genel olarak on dakika gibi kısa bir sürede istenilen sonuç alınabilir.

Burun Dolgusu Kimlere Yapılır, Ne Kadar Kalıcıdır?

Burun dolgusu genel olarak ciddi bir anatomik sorunu olmayan ve sadece burnun dış görünümünde değişiklik yapmak isteyenlere uygulanır. Bu noktada hastanın anatomik yapısı büyük bir önem kazanır. Doktor muayene ettikten sonra hastanın da istekleri ve ihtiyaçları doğrultusunda doğru bir karar verilebilir. Genel olarak hastanın biyolojik yapısı ve dolgu maddesi türüne göre burun dolgusu bir yıl ya da 18 ay kadar bir süre kalıcı olabilir. Dolgu maddesi erimeye başlayıp dolgu etkisini yitirdiğinde işlem tekrarlanabilir. Kullanılan dolgu maddesi vücuda karıştığında zarar vermez, bu yüzden doğru maddelerin kullanılması gerekir. Bunun için de sağlık merkezi ve doktor seçimi önemlidir.

Burun Dolgusu Fiyatları

Burun dolgusu fiyatları tamamen hastanın durumuna göre belirlenir. Burunla ilgili kaç tane sorun olduğu, ne kadar dolgu maddesi kullanılması gerektiği ve hastanın anatomik yapısı gibi faktörler burun dolgusu fiyatını belirler. Genel olarak rinoplasti ameliyatından daha düşük bir fiyatı olabilir, ama yine de bu konuda özenli davranılması gereklidir. Çünkü çok ucuz fiyatları öneren ve gerekli şartlara sahip olmayan bir sağlık merkezinden uzak durulması gereklidir. Ne kadar ufak bir işlem olursa olsun, bu operasyonun uzman hekimler eşliğinde, gerekli koşullara ve sertifikalara sahip bir sağlık merkezinde yapılması gereklidir.

Daha Dolgun Dudaklar İçin Dudak Dolgusu

Dolgun dudaklar özellikle kadınlar için büyük bir önem taşır. Çünkü dudaklarımızın dolgun olması, yüzümüzün daha feminen ve daha çekici görünmesini sağlar. Dudak dolgusu bazen erkekler tarafından da tercih edilebilir. Onlar da dudaklarında ufak tefek dokunuşlarla değişiklik yapmak isteyebilir. Genel olarak kısa süren ve ağrısız bir işlemdir.

Dudak Dolgusu Nedir?

Dudak dolgusu yine on beş dakika gibi kısa süren bir işlemdir. İşlem öncesinde dudaklarınız sağlığa uygun kozmetiklerle uyuşturulur. Daha sonra sağlığa zararı olmayan hyalüronik asit eklenerek dudaklarınız dolgunlaştırılır. Sadece bu maddenin dudağınıza enjekte edildiğini ve iğne uçlarını hissedebilirsiniz. Ama kesinlikle ağrılı ve sancılı bir işlem değildir. Yaptırdıktan sonra hemen normal hayatınıza dönebilirsiniz. Sadece ağır egzersizlerden bir süre kaçınmanız gerekir.

Dudak Dolgusu Fiyatları

Dudağınıza ne kadar dolgu yapılacağına doktorunuzla birlikte karar verebilirsiniz. Bu konuda yüzünüze uygun ve doğal görünecek bir görüntü elde edilmesi için ona göre bir dolgu yapılması gereklidir. Bu konuda bir karar verdikten sonra fiyat konusunda bir belirleme yapılır. Dudak Dolgusu fiyatları hastanın dudak yapısı, istenilen görüntü ve kullanılacak dolgu malzemesine göre belirlenebilir.

 

Daha Düzgün Yüz Hatları Çene Dolgusu

Çekici, güzel ve daha genç görünen bir yüz için yüz hatlarımız büyük bir önem taşır. Yüz hatlarımızı belirleyen yerlerden birisi de çenemizin şeklidir. Onunla ilgili yapılacak bir işlem ne kadar küçük olursa olsun yüzümüzü çok daha güzel gösterebilir. Tıpkı burnumuz gibi çenemizin de yüzümüzün genel görünümü ile uyumlu olması gerekir. Zaten burnumuz ve çenemiz arasındaki denge de önemlidir. Çenemizin geride olması burnumuzu daha çıkık ve önde gösterebilir. Çene ucumuzun belirsiz olması da burnumuzu daha büyük gösterebilir.

Çene Dolgusu Nedir?

Tıpkı burun dolgusunda olduğu gibi çene dolgusunda da hyalüronik asit kullanılır. Çenenin belirsiz ya da çok küçük olması, geride olması gibi sorunlar hyalüronik asit eklenerek çözülebilir. Eğer ameliyat olmak istemiyorsanız bu dolgu işlemi sizin sorunlarınızı çözebilir. Yine kremlerle yapılan bir anestezi uygulamasından sonra bu işlemin süresi de on ya da on beş dakika sürer. Çenenizin ucunda golf topuna benzer bir yuvarlaklık varsa ve daha sivri bir çene isterseniz de bu uygulamaya başvurabilirsiniz. Bu işlemin de kesinlikle profesyonel bir doktor yapmalıdır. Yüzün oranları ve çenenin görünümü konusunda yapılacak işlemler incelik ve dikkat gerektirir.

Çene Dolgusu Kimlere Yapılır, Ne Kadar Kalıcıdır?

Çene dolgusu çenenin genel olarak kemiklerden kaynaklanmayan problemleri için yapılır. Mesela çene kemikleriniz aşırı derecede genişse daha çok cerrahi bir operasyona ihtiyacınız olabilir. Ama çenenin biraz geride olması ve hatlarının keskin olmaması gibi sorunlar çene dolgusu ile giderilir. Çene dolgusu mu yoksa cerrahi operasyon mu yaptırmanız gerektiği konusunda ise doktorunuza danışmanız en iyisidir. Doktorunuz anatomik sorunlarınıza ve yüz hatlarınıza göre en iyi kararı verecektir. Bu dolgu genel olarak bir yıl kadar kalıcıdır. İstendiğinde tekrar yapılabilir ve oldukça doğal bir görünümle çene yapınız daha biçimli hale getirilebilir.

Çene Dolgusu Fiyatları

Çene dolgusu fiyatları çenenizde kullanılacak olan dolgu maddesinin miktarına, işlemin ne kadar süreceğine ve işlemin ne kadar bir gölgeyi kapsadığına göre değişir. Bu konuda dikkatli olmanız gereken konu sağlık merkezi ya da klinik seçimidir. İşlemlerin profesyonel doktorlar

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA