• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ameliyatı göbek deliğindeki kameradan gerçekleşti
13 Kasım 2012 Salı 13:16

Ameliyatı göbek deliğindeki kameradan gerçekleşti

Konya'da 15 yıllık evliliğinden çocuk sahibi olamayınca tedavi için hastaneye giden 40 yaşındaki kadının rahim kanseri olduğu ortaya çıktı.
Konya'da 15 yıllık evliliğinden çocuk sahibi olamayınca tedavi için hastaneye giden 40 yaşındaki kadının rahim kanseri olduğu ortaya çıktı. Temizlenen kötü huylu tümörle birlikte rahmi de alınan kadın, çocuk sahibi olmak için gittiği hastanede umutlarını da bıraktı. 
Edinilen bilgiye göre, Cevriye (40) ve Murat Aygündüz (44) 15 yıllık evliliklerinden bir türlü çocuk sahibi olamayınca tedavi için Konya Medicana Hastanesi'ne başvurdu.   Burada genç kadının çocuk sahibi olamamasının nedenleri araştırılırken kötü huylu bir tümöre rastlandı.  Rahim kanseri olduğu anlaşılan Aygündüz'ün, temizlenen kötü huylu tümörüyle birlikte rahmi de alınmak zorunda kaldı.
     Cevriye Aygündüz,, çocuk sahibi olabilmek için bugüne kadar çeşitli hastanelere gittiğini söyledi.   Bebek sahibi olmak için geldikleri son hastanede kanser olduğunu öğrendiğinde çok şaşırdığını ifade eden Aygündüz, kanseri zamanında teşhis heden doktorlar sayesinde şimdi sağlık durumunun iyi olduğunu aktardı. Aygündüz, en azından hayatta kalacağı için sevindiğini belirtti. 
  Ameliyatı göbek deliğindeki kameradan gerçekleştirdi
     
     Hastanenin Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Metin Çapar, hastanın daha önce çocuk sahibi olmak için çok sayıda doktora gittiğini dile getirdi.
     Hastanın çocuk sahibi olamama nedenini araştırırken rahim içinde kötü huylu tümör tespit edildiğini belirten Çapar, şunları kaydetti:
     ''Hastanın karnını açmadan Op. Dr. Özlem Kayacık Günday ile ameliyatı gerçekleştirdik. Rahim ve rahim ağzı kanserini hastanın karnını hiç açmadan yaptık. Ameliyatı göbek deliğinden kamera ile izleyip açılan iki küçük delikten içeriye girip kanserli bölgeyi tamamen temizledik. Bu ameliyatla birlikte açık yapılan ameliyatlardan çok daha iyi, karın içindeki kanseri temizleme işini gerçekleştirdik. Hasta, ameliyatın gerçekleştiği gün yemek yedi, ayağa kalktı. Zamanında yapılan müdahaleyle hastanın hayatta kalması sağlandı.''
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA