• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Alyansında La ilahe illallah mı yazıyor?
13 Ekim 2012 Cumartesi 12:11

Alyansında 'La ilahe illallah' mı yazıyor?

ABDde başkanlık seçimlerine üç hafta kala Barack Obamanın Müslüman olup olmadığıyla ilgili tartışmalar yeniden başladı. Bu seferki tartışma Başkan'ın alyansını konu ediniyor.

İddiaların kaynağı muhafazakar tavrıyla bilinen World Net Daily (WND) haber sitesi.
Sitenin yazarlarından Jerome R. Corsi, bu hafta yayımlanan yazısında, Obama’nın Michelle Robinson’la evlenmeden önce daha Harvard Hukuk Fakültesi’nde bir öğrenciyken bile yüzüğünü taktığını ve bu yüzüğün Obama'nın arkadaşlarının kafasını karıştırdığını belirtti.

New Yorker dergisinin yayımladığı ve Obama’nın 1980’li yıllarda Occidental College’dayken çekilmiş fotoğraflarını kullanan site, Başkan’ın parmağında o zamanlar da aynı yüzük olduğuna işaret etti.

Yüzüğün fotoğraflarını Mısırlı İslam bilimci Mark A. Gabriel’e inceleten site yüzükte “La ilahe illallah” yazılı olduğunu öne sürdü. Gabriel, “Böyle bir yüzük takan kişi İslam inancına, dinine ve toplumuna şüphesiz çok yakındır” dedi.

İddiaların doğruluğunu araştıran El Arabiya ise Beyaz Saray’ın konuyla ilgili sorulara yanıt vermediğini bildirdi.

Obama’nın yüzüğüyle ilgili daha önce de benzer iddialar Başkan’ın gerçek babasının kimliğini soruşturan “Dreams of my Real Father” belgeselinin yapımcısı Joel Gilbert tarafından ortaya atılmıştı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA