• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Altyapıda yaya ve engellilere göre düzenleme
06 Temmuz 2011 Çarşamba 15:22

Altyapıda yaya ve engellilere göre düzenleme

Selçuklu Belediyesi yaptığı altyapı ve asfalt çalışmalarıyla ilçeyi modern bir görünüme kavuşturuyor. Özellikle, yayaların kullanacağı kaldırımlar daha estetik bir görünüm arzediyor.
Selçuklu Belediyesi 2011 yılı yaz sezonunda toplam 130 bin m² parke ve 28 bin metre bordür döşeme işini tamamladı. İlçenin 6 ayrı noktasında 60’a yakın personelle yürütülen çalışmalar sezon sonuna kadar devam edecek. Yayaların güvenli ve rahat şekilde yürüyüş yapabileceği kaldırımlar estetik görünüme sahip. Düzenlemeler engellilerin kullanabileceği nitelikte yapılıyor.
 
Yeni yerleşim yerleri ile iskana açılan alanlarda yoğun olarak çalışan Selçuklu Belediyesi altyapı ekipleri halen Buhara, Sille Parsana, Hocacihan 100.Yıl ve Horozluhan Mahallelerinde muhtelif cadde ve sokaklarda çalışmalarını sürdürüyor.
 
Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde görevli Buhara Mahallesinde iki ekip, Sille Parsana Mahallesinde 2 ekip, Hocacihan 100.Yıl ve Horozluhan Mahallelerinde birer ekip çalışmalarına yoğun olarak devam ediyor.
 
Selçuklu Belediyesi yetkilileri, “Şu ana kadar ilçe genelinde 130 bin m² parke ve 28 bin metre bordür döşeme işini tamamladık. Kullandığımız altyapı malzemesi ve parke taşlarında yüksek kaliteyi tercih ediyoruz. Bu nedenle yapılan bu çalışma uzun yıllar hemşehrilerimizin kullanımında olacaktır. Sezon başından buyana parke ve bordür için koyduğumuz hedeflerin üstünde bir çalışma gerçekleştirdik. Yılsonu hedefimizi de aynı şekilde geçmeyi planlıyoruz. Çalışmalarımızda yayaların daha rahat ve güvenli yürüyüşü ile engellilerin kullanabileceği nitelikte düzenlemeler yapıyoruz.” dediler.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA