• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Altının geleceği...
21 Mayıs 2013 Salı 18:05

Altının geleceği...

Dünyanın en büyük tahvil fonu Pimconun CEOsu Muhammed El Erian, yatırım tartışmalarını anlamak için altından daha iyi bir örnek olmadığı yorumu yaptı.

Financial Times gazetesine, 'Altının gerçekte ne anlattığını dinlemek lazım' başlıklı bir makale yazan Erian, altında değerlemenin aynı Apple ve Facebook hisselerinde olduğu gibi temellerden ayrıştığını kaydetti.

 Makalede altın fiyatlarının Batılı merkez bankalarının bilançolarını büyüttükleri dönemde yatırımcıların risklerden korunmak üzere yaptıkları acele alımlarla keskin bir biçimde arttığı belirtilirken, "Artan fiyatlar yeni artışları getirdi, bu ortamda fiziksel arz talep dengesi ile değerleme arasındaki bağ önemli oranda koptu" denildi.

 Sürecin ardından düşük enflasyon beklentileri ile artan hisse senetlerinin de etkisiyle altında düşüş yaşandığını hatırlatan Erian, dramatik düşüşü tetikleyenin ise Güney Kıbrıs'ın altın satacağı iddiası olduğunu kaydetti. Güney Kıbrıs iddialarının daha büyük satışlar ihtimalini akla getirdiği yorumu yaptı.

Erian, haberlerin ardından altında bir haftada yüzde 15 kayıp yaşandığını vurguladı. "Küresel ekonomi kendi istikrarlı dengesizliğinin ortalarında ve piyasalar Batılı merkez bankaları ile daha iyi işleyen bir politik sistemin büyüme getireceği öngörüsüyle kendi temellerini aşmış durumda. Eğer bu gerçekleşmezse yatırımcıların altının gerçek değerinden çok daha fazla endişe edecek nedeni olacak" değerlendirmesinde bulundu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA