• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Altında modern mağazacılık dönemi başlıyor
28 Temmuz 2009 Salı 12:15

Altında modern mağazacılık dönemi başlıyor

Dünyada yaşanan gelişime paralel olarak Türkiyede de bir çok sektör küçük dükkan görünümünden sıyrılarak, modern büyük mağaza ve market görünümüne bürünüyor.
Dünyada yaşanan gelişime paralel olarak Türkiye’de de bir çok sektör küçük dükkan görünümünden sıyrılarak, modern büyük mağaza ve market görünümüne bürünüyor.
 
Özellikle Türkiye’de perakende sektörünün yaygınlaşması ile hız kazanan mağazacılık sistemi ile aşağı yukarı her sektör, daha büyük mağaza ve marketlere taşınarak müşterilerine daha iyi hizmet sunuyor.
 
Altı mağazası ile kuyumculuk sektöründe faaliyet gösteren Özboyacı Altın A.Ş. de Konya’da ilk defa kurulacak olan altın galeri mağazası ile müşterilerine daha modern ve büyük bir alanda hizmet vermeye başlayacak. Üç kattan oluşacak olan altın galerisinde, tıpkı büyük marketlerde olduğu gibi her ürün için reyon oluşturulacak ve mescitten çocuk emzirme salonuna, kafeteryadan çocuk oyun alanına kadar müşteriler her alanda hizmet alabilecek.
 
Altın galerisini, Sarraflar Caddesi üzerinde önümüzdeki hafta içinde hizmete açacaklarını belirten Özboyacı Altın A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Özboyacı, amaçlarının müşterilere daha modern ve çeşit olanağı fazla olan ortamda hizmet vermek olduğunu söyledi.
 
Ziya Özboyacı, “Özboyacı altın olarak müşterilerimize 30 yıldır hizmet veriyoruz. Sektörde kurumsallaşmaya büyük önem veriyoruz. Türkiye’de sektörümüzde zaten eskisi gibi küçük dükkân görünümünden sıyrılarak yavaş yavaş büyük mağazalara doğru ilerliyor. Bizde bu gelişime ayak uydurarak müşterilerimizin beklentilerine daha iyi cevap verebilmek için Konya’da ilk defa kurulacak olan Altın Galeri Mağazası açmaya karar verdik. Konya’da açacağımız mağaza ile sektördeki diğer kardeşlerimize de öncü olacağımıza inanıyoruz. Mağazamız800 metrekare alana sahip olacak ve müşterilerimizin sosyal ihtiyaçlarına da cevap verecek. Mağazada, küpe, yüzük, fantezi bilezik, bileklik, çocuk takıları, inci, pırlanta, elmas, saat, gümüş ve kaliteli bijuteri gibi ürün reyonları yer alacak. Konya’da böyle büyük bir altın mağazası açmak hep aklımın bir köşesinde vardı, şimdi bu düşüncemi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Umarım Konyamız için hayırlı olur” dedi.
 
Açacakları altın galeri mağazası ile Konya’da yedi mağaza da hizmet vermeye başlayacaklarını kaydeden Özboyacı, yeni açılacak olan mağazalarında ilk etapta 20 kişiye istihdam sağlayacaklarını fakat bu sayının ileriki aylarda daha da artacağını ifade etti.
 
Altın sektöründe yaşanan gelişmeler hakkında da bilgiler aktaran Ziya Özboyacı, küresel ekonomik kriz nedeniyle sektörün durağan bir döneme girdiğini fakat düğün sezonun açılması ve gurbetçilerin memleketlerine dönmeye başlaması ile sektörün canlılık kazandığını vurguladı.
 
Ziya Özboyacı, “Sektörümüz son bir aydır sıkıntılı bir dönem geçiriyordu. Fakat bir aydır işlerimiz açıldı. Bunda düğün sezonun açılması ve gurbetçilerin büyük etkisi var. Şuan ki durumdan memnunuz. Krizin artık dünyada etkisinin azalmaya başlaması ve altın fiyatlarının da stabil bir seviyeye oturması ile de vatandaşlarımız altın almaya başladı. Konya’da ticaretin tarıma dayalı olması sebebiyle, bu yıl çiftçilerimiz tarlarından bol ürün kaldırdı ve bununda her sektöre olduğu bizim sektöre de olumlu şekilde yansıması oldu” diye konuştu.
 
Altının önümüzdeki yıllarda da önemli bir yatırım aracı olacağının da altını çizen Özboyacı, yeni evlenecek çiftlere de altın konusunda şu tavsiyelerde bulundu: “Yeni evlenecek çiftlerimiz altınlarını güvendikleri firmalardan almalıdırlar. Altın alırken firmalardan garanti belgesi istemeliler. Biz Özboyacı Altın olarak bütün ürünlerimizde garanti belgesi veriyoruz. Ayrıca çiftler altın miktarına fazla önem vermemeliler, önemli olan aralarındaki sevgi ve muhabbettir. Altın miktarının az olması aralarındaki muhabbeti bozmamalı. Altın alırken de ilerde tasarruf sağlayabilecekleri 22 ayar altınları seçsinler yada işçiliği az olan 14 ayar altınlardan alsınlar.”   
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA