• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Altınapada piknik yapmak yasak!
26 Temmuz 2011 Salı 15:52

Altınapa'da piknik yapmak yasak!

Konya'nın içme suyu ihtiyacının bir kısımını karşılayan Altınapa Barajı'nın doğal dengesinin korunması için, barajı kirletici unsurlara izin verilmeyeceği bildirildi.
     Konya'nın içme suyu ihtiyacının bir kısımını karşılayan Altınapa Barajı'nın doğal dengesinin korunması için, barajı kirletici unsurlara izin verilmeyeceği bildirildi.
     Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, tel örgüyle çevirili baraj alanı içine girilerek piknik yapmanın ve balık avlamanın su sağlığını tehdit ettiği belirtildi.
     25687 sayılı su kirliliği kontrol yönetmeliğine göre, barajda balık avlanılmasının, piknik yapılmasının uygun bulunmadığının vurgulandığı açıklamada, şunlar kaydedildi:
     ''Bu davranışlar içerisinde bulunanlarla ilgili olarak çeşitli yaptırımlar öngörülmektedir. İçme suyu temini olarak kullanılan Altınapa Barajı'nda her türlü kirletici unsurlara karşı tedbir alan KOSKİ, hem kameralı sistem ile hem de güvenlik elemanı sayısını artırarak uygulamanın sürekliliğini sağlamak üzere ilave tedbirler aldı. Bu kapsamda haftanın her günü kesintisiz 24 saat baraj kontrol altında olacak, tel örgü içinde balık avlamak piknik yapmak kirletici unsurlar bırakmak engellenecektir. Balık avlanılması sebebiyle hem barajdaki balık sayısı azalmakta hem de avlanma sırasında kirletici unsurlar meydana gelmektedir. Burada yaşayan balıklar, baraj dibinde bulunan yosunları yiyerek baraj suyunu dengede tutmakta, ark oluşumunu engellemektedir. Hepsinden öte bu suyu içtiğimizi unutmayalım ve kendi elimizle onu kirletmeyelim.''
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA