• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Altın sahiplerini şoke eden açıklama
04 Nisan 2013 Perşembe 19:04

Altın sahiplerini şoke eden açıklama

Yatırımcısının yüzünü uzun zamandır güldürmeyen altından yine kötü haber... Altının gram fiyatının 85-87 TL seviyesini görebilir.

Mayıs sonuna kadar düşüş bekleniyor... Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, altının gram fiyatının 85-87 TL seviyesini görebileceğini söyledi.

Altın fiyatlarındaki beklentilere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yıldırımtürk, "Altın fiyatlarında en az Mayıs ayı sonuna kadar aşağı yönlü dalgalı düşüşün sürmesi beklentisi var" dedi.

HİNDİSTAN İTHALATA SINIR GETİRDİ

Bu beklentileri Çin'deki emtia fiyatlarında daralma ve doların güçlenme bağlayan Yıldırımtürk, ayrıca Avrupa'da İtalya ve İspanya'daki tahvil satışında faizin yüksek olmasının altında satış işlemini getirdiğini kaydetti. Diğer taraftan Hindistan'ın da altın ithalatını sınırlamak için vergiler getirdiğine işaret eden Yıldırımtürk, "Oradaki altın talebinde de düşüş söz konusu" dedi.

PETROL FİYATI DA DÜŞÜŞTE

Bir diğer etken olarak petrol fiyatlarını gösteren Mehmet Ali Yıldırımtürk, "Petrol varil fiyatının 118 dolardan 110 dolara gerilemesi bekleniyor. Çünkü ısınmaya yönelik enerji talebinde kış mevsiminin bitmesiyle birlikte bir azalma var. Bu da petrolün aşağı yönlü gerilemesinde etkili oluyor" diye konuştu.

'ALTININ ONSU 1,530 DOLAR SEVİYESİNE GERİLEYEBİLİR'

Yıldırımtürk, bu yıl Haziran ayında ise kontrat işlemleri olduğunu, bunun da alım ağırlıklı olmasının beklendiğini, bu durumun da altın fiyatlarını Haziran'dan itibaren yukarı yönlü dalgalandırabileceğini söyledi. Ancak altın fiyatlarının Mayıs ayına kadar 85-87 TL civarına gerileyebileceğini belirten Yıldırımtürk, "Altının uluslararası piyasalarda Haziran ayına kadar 1.530 dolar seviyeleri görülebilir. Buna bağlı olarak içeride dolar 1,7750-1,8000 TL arasında kalabilir. Böylelikle içeride altın fiyatları 85-87 TL civarına gerileyebilir" dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA