• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Altın Madalya için mindere çıkacağım
31 Temmuz 2012 Salı 17:44

Altın Madalya için mindere çıkacağım

Olimpiyatlarda Türkiyeyi bayan güreş dalında ilk kez temsil edecek olan Elif Jale Yeşilırmak, Londrada altın madalya için mindere çıkacağını söyledi
5 Ağustos Pazar günü Londra’da başlayacak güreş müsabakaları öncesinde son hazırlıklarını Yalova’da gerçekleştirdiği kampla sürdüren Rus asıllı güreşçi Elif Jale Yeşilırmak, Türkiye adına ilk kez olimpiyat müsabakalarına katılacağı için mutlu olduğunu kaydetti. Yalova Anadolu Lisesi Spor Salonu’nda, Bayan Güreş Milli Takım Teknik Sorumlusu İsmail Kosukoğlu ve Antrenör Yılmaz Arslan yönetiminde yaptığı antrenmanlarla olimpiyatlara hazırlanan Elif Jale Yeşilırmak, Londra’da iddialı olduğunu dile getirdi. Londra Olimpiyatları’ndan madalya ile dönmek istediğini ifade eden 63 kilodaki milli güreşçi, “İlk kez Türkiye mayosu giyeceğimden dolayı çok gururluyum. Türkiye adına ilk defa olimpiyat müsabakalarına katılacağımdan dolayı da mutluyum. Madalyasız dönmek istemem. Mutlaka madalya ile dönmek istiyorum. Madalyanın rengi ne olur. Altın madalya için mindere çıkacağım. Türk Milli Takımı’na da ilk defa böyle bir madalya kazandırmış olacağım. Bu, benim için büyük bir şeref olur. Özellikle Türk Milli Takımı’nda benim ayarımda antrenman verebilecek bayan güreşçi olmadığından dolayı baş antrenörüm İsmail Kosukoğlu ile Yılmaz Arslan hocalarım bana izin verdiler. Yurt dışında kamp yapma konusunda ve son kampı da Yalova’ya aldık. Yalova’da kampım çok iyi geçti. Her şey için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
 "İYİ SONUÇLAR ALACAĞIM"
 26 yaşındaki güreşçinin Londra’dan iyi neticeyle döneceğine inandıklarını belirten Türkiye Bayan Güreş Milli Takımlar Teknik Sorumlusu İsmail Koşukoğlu ise, “2012 Londra Olimpiyatları’na bayanlar güreşte ilk defa katılıyoruz. 63 kiloda Elif Jale Yeşilırmak ile iyi netice alabilmek için 4 Ağustos’ta Türkiye’den İngiltere’ye gideceğiz. İnşallah Türkiye’ye iyi sonuçla döneceğiz. Olimpiyat genelinde bayanların bu üçüncü güreşi. Bayanlar, 4 sıklette katılıyor. Erkekler ise 7 sıklette katılıyor. Biz 1 sıklette kota barajını geçebildik” dedi.
 Elif Jale Yeşilırmak’ın Londra’da madalya için başaralı sonuç alacağını söyleyen Antrenör Yılmaz Arslan da şöyle konuştu:
“Elif Jale ile ilkleri yaşamaya başladık. Sırbistan’da ilk olarak Avrupa 3.’lüğünü elde ettik. Şimdi de ilk defa olimpiyatlara katılıyoruz bayanlar olarak. Ben inanıyorum ki olimpiyatlarda şansımız da yaver giderse madalya alacağız. Bütün ümitlerimiz orada. Elif Jale de başaracak güçte. Biz, Türk Milli Takımı olarak çok yetenekli sporcularımız var. Ben onu gözlemliyorum. Hatta söylüyorum ki zaman gelecek, bayanlarımız erkekleri geçecek. Bizim eksikliğimiz şu. Profesyonel değiller. Elif Jale kadar profesyonel olsalar, çok daha rahat madalyalar alacağız. Çünkü biz, Gençler Avrupa Şampiyonası’nda Rusya’nın ardından 1 puan farkla ikinci olduk takım halinde. Dolayısıyla Rusya bizden çok mu üstün, değil. Ama bu profesyonellikten dolayı 1 puanla kaybetmiş olduk. Bunun yanı sıra yıldızlarda da aynısı oldu. 2 puanla Avrupa 3.’lüğünü kaçırdık. Bu gösteriyor ki ileride bayanlarımızın yolu açık. İnşallah daha da iyi olacaklar.”
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA